Retsept: sinepised peekoniviinerid

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinepised peekoniviinerid
Sinepised peekoniviinerid Foto: Jaan Heinmaa

Kas soovid võita endale terve korvitäie Rakvere lihatooteid? Siis osale meie uues lugejamängus! Saada oma lemmikretsept, kus kasutad ka viinerit ning korvitäis lihakaid tooteid võibki olla sinu! Retsepte ootame septembri lõpuni aadressil naine@postimees.ee. Et asjale hoogu anda, avaldame iga päev ühe Lia Virkuse kokku pandud lastesõbraliku viineriretsepti.

Sinepised peekoniviinerid

Tosinale

Vaja läheb:

12 Rakvere viinerit või Rakvere juustuviinerit
4 tl kanget või mahedat Põltsamaa sinepit
4 viilu Rakvere Ameerikapärast toorsuitsupeekonit
12 hambatikku kinnitamiseks
12 minikurki, marineeritud

Valmistamine:

Lõika viinerid otstest neljaks umbes sentimeetri ulatuses. Laota peekoniviilud lauale, määri keskelt sinepiga ja lõika kolmeks tükiks. Keera igale viinerile kolmandik peekoniviilust ümber ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikekoht all. Torka tikk keskele ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni viinerid harali küpsevad ja peekon on kaunilt pruunikas. Torka tiku otsa viineri peale ka marineeritud kurgid ja naudi soojalt suupistelauale või kergeks kõhutäiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles