Parima koolisöökla võistlustööd sobiksid ka restorani

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta parima koolisöökla tiitli võitis Sõmeru Põhikool. Pildil Sõmeru koolisöökla juhataja Urmas Lindlo koos abilisega.
2010. aasta parima koolisöökla tiitli võitis Sõmeru Põhikool. Pildil Sõmeru koolisöökla juhataja Urmas Lindlo koos abilisega. Foto: Mihkel Maripuu

Täna pidasid koolikokad Tallinnas lahingut parima koolisöökla tiitlile, osa valminud roogadest sobiks toite hinnanud žürii arvates isegi restorani.

Žürii esimees Vello Kiviberg, kes töötab restorani C´est La Vie peakokana, ütles, et võistlusel oli nii mõningaidki häid nippe ning konkursi võitnud Sõmeru Põhikooli võistkonna valmistatud porgandi-kirsikooki ja köögiviljadega panniomletti võiks väikeste kohandustega ka restoranis serveerida.

Koolikokkade loomingut oli hindama kutsutud ka õpilaste esindaja – Elisabet Visnapuu Audentese Erakooli 12. klassist. Neiu tunnistas, et võistlusroad üllatasid teda positiivselt. «Kui menüüsid lugesin, siis tekkis näiteks peedikisselli ja kalasupi osas eelarvamus, aga kui maitsesin, siis arvamus muutus.»

Visnapuu hinnangul saab tegelikult koolis sama hästi süüa, kui olid võistlusel valmistatud toidud, aga välimuse kallal võiksid koolikokad ka igapäevaselt rohkem vaeva näha.

Parima koolisöökla finaalis tuli kokkadel valmistada nii-öelda supipäeva toidud ehk siis supp ja magustoit ning lisaks üks laste jaoks kutsuv köögiviljaroog.

Võitjakooli söökla juhataja Urmas Lindlo koostatud menüü oli järgmine: kalarassolnik hapukoorega ja porgandi-kirsikook (lisandina olid märgitud leib-sai ja piim-keefir). Köögiviljaroaks valmistas Sõmeru kooli võistkond panniomleti köögiviljadega koos majoneesi-hapukoorekastmega, kuhu oli lisatud marineeritud kurki.

Parima supina märkis žürii ära koolisööklate võistlusel juba mitmendat korda finaali jõudnud Paikuse Põhikooli selge kalasupi köögiviljadega, mida serveeriti viilutatud keedumuna ja hapukoorega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles