Maria Avdjushko seab ühiskonna tolerantsuse küsimärgi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Avdjushko laval
Maria Avdjushko laval Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Näitleja Maria Avdjushko rääkis ajakirja Mood novembrinumbris, kuidas lühimängufilmi «Linnar» lavastades, pani inimeste reageering filmi seksistseenile tema jaoks küsimärgi alla ühiskonna tolerantsuse.

Möödunul talvel lavastatud filmi saatis Eesti mõistes pöörane menu, millele aitas kaasa ka esilinastusel viibinud fotograaf, kes erutavamatest stseenidest – mida hiljem ajalehtedes «räigeteks homostseenideks» nimetati – piraatfotod tegi ja need kiiresti internetti lekitas.

«Kui ma siis hommikul tööle läksin, pöörasid kolleegid pea ära, et milline pervert...» meenutas Avdjushko, kellel oli kõige rohkem kahju oma näitlejatest, kes polnud ju milleski süüdi – pildid olid välja rebitud filmi suvalisest kohast, millel polnud peateemaga sisuliselt mingit pistmist.

«Minu jaoks pani see küsimärgi alla ühiskonna tolerantsuse – see, et mingi seksistseen võib inimesi nii käivitada ja erutada. Tänapäeval peaksime ju olema kõigega harjunud,» tähendas näitlejanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles