Kolm moodust, kuidas tuleks iga päev oma suhtesse panustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armudes võib tekkida tunne, et sa ei suudagi mõelda muule kui oma kallimale. Su peas tiirlevad mõtted, kuidas võiks kallimat üllatada või kuidas talle oma tundeid näidata. Varajane füüsiline ligitõmme võib olla üsna võimas ja varjutada kõik muu, mis meie elus parasjagu toimub.

Kui see ärevust tekitav faas aga läbi hakkab saama, muutub armastus rahulikumaks ja suhe tasakaalukamaks. Enam pole vajadust kõike «õigesti» teha. Tajume, et suhe ei sõltu sellest, kas kallim toob meile lilli või mitte, pigem on oluliseks saanud austus ja intiimsus, kirjutab Psychology Today.

Kuidas aga hoida suhet siis, kui esialgne vaimustus hakkab vaibuma? Järgnevalt on toodud kolm moodust, kuidas tuleks iga päev suhtesse panustada.

1. Vähemalt üks hetk, kui saad kallimale pakkuda oma jäägitut tähelepanu ja kohaolekut. Kasvõi selleks, et tabada hetkeks tema pilk ja anda oma pilguga edasi armastust. Või kuulata korraks, kuidas on tema päev möödunud, või olla päriselt hetkes kohal, kuigi teile mängib taustaks teler või valmistate koos süüa.

2. Suudlus, kallistus, puudutus või muu viis, kuidas tekitada kallimaga füüsiline kontakt. Seda võiks juhtuda vähemalt korra päevas. Täpselt nii, nagu me vajame toitu, vajame ka puudutusi. Kui see vajadus jääb rahuldamata, võib tekkida «nahanälg». Tavaliselt mõjutab see üksikuid inimesi, aga seda võib esineda ka paarisuhtes, kui partnerid tunnevad, et nad on ennekõike toakaaslased kui miskit muud. Kui see nälg kestab liiga pikka aega, tekivad negatiivsed emotsionaalsed ja füüsilised tagajärjed (depressioon, valu, ärevus). Me kõik vajame füüsilisi puudutusi, et tekiks side emotsionaalse ja füüsilise heaolu vahel.

3. Tänu väljendamine selle eest, et su elus on selline imetore inimene. See on imeline kingitus, kui ütled kellelegi, kui väga sa teda hindad ja armastad. Igapäevased meeldetuletused ja tänuavaldused mõjutavad seda, kuidas sa teist inimest kohtled, ning sa õpid teda veelgi sügavamalt hindama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles