Anni Rahula kiidab koduõpet: tunnen, et mul on närvid väga korras

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Rahula
Anni Rahula Foto: Erlend Štaub

Jalgpallikohtunik Anni Rahula rääkis Naistelehele, et oli kuni viienda klassini koduõppel ja käis vaid paaril korral aastas koos vendadega oma teadmisi näitamas. Tänu sellele oli ta lapsepõlv pingevaba ja muretu.

Kui enamik lapsi mäletavad oma lapsepõlvest suures osas koolis käimist ja sellega seonduvat, jutustavad Anni mälupildid jõe ääres rattaga sõitmisest, seenelkäikudest ja kodus üle lombi hüppamisest. «Oleme ka abikaasaga arutanud, et ma olen selline… kuidagi hästi rahulik ja positiivne inimene, kes üldse ei muretse. Ja teinekord ajab see teda isegi kergelt närvi, et kuidas ma saan kõiges head näha,» naerab ta.

«Ma tõesti tunnen, et mul on närvid väga korras. Ja eks selle võib panna just selle arvele, et mul pole lapsepõlves olnud mitte mingisugust stressi ja enda tõestamise vajadust,» usub ta koduõppe eelistesse.

Anni leiab, et sobiks ka ise suurepäraselt oma lapsi kodus õpetama, kuigi teab, et see nõuab aega ja pühendumist. «Ma tahaksin kindlasti kunagi oma lastega sama asja proovida ja kooliminekut mõni aasta edasi lükata. Kui laps just ise tohutult ei taha sinna kooli minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles