Neli märki, et oled kallimale vanema eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla oled oma lastele aasta parim ema, aga kas oskad oma emarollist välja tulla ja kallimaga käituda kui võrdsega? Pole midagi ebaseksikamat sellest, kui kallim kohtleb sind lapsena.

Ometi tuleb seda palju ette, eriti just abieludes, kus on ka lapsed. Järgnevalt on välja toodud mõned märgid, mis viitavad sellele, et sa kohtled oma kallimat kui last, kirjutab YourTango.

1. Pidevad meeldetuletused

Igaüks on kuulnud lugusid naistest, kes pidevalt meeste kallal näägutavad. Mõnes mõttes peab see stereotüüp paika ja kui sina tuletad kallimale pidevalt igasuguseid pisiasju meelde, siis see näitab seda, et sa kohtled teda kui last. Muidugi on see tüütu, kui ta unustab piima ostmast või jätab prügi välja viimata, aga lase tal ise «kaotada» - ära tuleta talle selliseid asju kogu aeg meelde, sest muidu ta tunneb, et sa ei võta teda kui võrdset.

Aeg-ajalt tasub muidugi mõnda asja meelde tuletada, aga lase partneril omal käel õppida. See tähendab, et kui ta paar korda unustab, siis äkki lõpuks jääb talle meelde, et tal on ka paar kohustust. Pidevad meeldetuletused ei lase tal oma aju pingutada, kuna ta saab kogu aeg sinule toetuda.

2. Sa ei usalda ühtki asja partneri hooleks

Kas sina oled see, kes kõige eest vastutab? Sa ei usalda midagi partneri hooleks, sest sa kas ei usalda teda või sa ei usalda partneri oskusi? See on aga suureks probleemiks. Partner peaks olema inimene, kes sind toetab ja kellega sa saad ülesandeid jagada. Kui sul on raskusi teiste usaldamisega, siis ehk peaksid hoopis vallaline olema?

Tegelikult pole asi ainult sinus, vaid mingil määral kindlasti ka su partneris. Kui sina oled kontrollifriik, siis peaksid end veidi lõdvemaks laskma ja andma partnerile võimaluse teatud asjadega tegeleda. Kui probleemiks on partner – ta ise ei soostu kontrolli haaramast ega ole usaldusväärne –, peaksite üheskoos maha istuma ja asjast rääkima. Tee talle selgeks, mida sa temalt ootad ja mida ta võiks teha.

3. Lapsed on alati sinu tegevusvaldkonnaks

Kui rääkida lastest, kas usaldad neid vahel partneri hoolde või oled alati väga mures, kui lapsed on temaga? Kui sa ei soostu laste osas kallima poole pöörduma, küsi endalt, miks see võib nii olla. Kas sa ei usalda partnerit? Kas sulle tundub, et ta ei saa lastega hästi hakkama?

Kui sa tunned, et ei saa kallimat lastega üksi jätta, siis on midagi valesti. Kuidas sa saad armastada ja koos olla inimesega, kellega sa ei saa elementaarseid ülesandeid ära jagatud? Asi võib olla ka selles, et su kallim eeldab, et ema tegeleb lastega. See on vanamoodne mõtteviis, mis on visa kaduma. Kas kallim on teinud märkuse selle kohta, et sa ei usalda teda lastega? Võib-olla ta tajub väga teravalt seda ja see on muutunud häirivaks. Pidage meeles, et laste kasvatamine on meeskonnatöö – kaks pead on ikka parem kui üks.

4. Su kallim ongi lapsik

Kas sa kohtled kallimat lapsena, sest täpselt see ta ongi? Siis on su käitumine mõnes mõttes õigustatud, aga küsi endalt järgmist: kas sul on vaja (veel ühte) last? Kui partner ei tule toime raha, lastega, ta pidutseb liiga palju või on isekas, siis peaksite nõustaja poole pöörduma või sootuks lahku minema. Sa ju abiellusid või astusid kallimaga suhtesse lootes, et saad koos olla võrdse kaaslase, mitte lapsega.

Sa ise oled võib-olla juba harjunud sellega, et kallim on ka justkui lapse eest, aga mõtle hoolikalt, kas sa sellist suhet tahtsidki? Võib-olla on põhjuseks ärevus või see, et sa ei saa kallimat usaldada. Igatahes tasuks leida probleemile mingi lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles