Reebok Fitness Festivalil selgub Eesti kõvem kosmonautide hüppaja

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmonaudihüppe sooritamine
Kosmonaudihüppe sooritamine Foto: Jaanus Lensment

Kes on Eesti kõige kõvem kosmonautide hüppaja selgub esimest korda 19. septembril peetaval mõõduvõtmisel Arigato spordiklubis.

Idee eestvedajateks on CrossFiti klubid Tartust ja Tallinnast. Treener Indrek Luige sõnul on võistluse reeglid imelihtsad. «Aja peale tuleb sooritada 25 kosmonauti ning kõige kiirem ongi võitja. Igal võistlejal on üks katse ning loomulikult jälgime soorituse korrektsust,» soovitas Luik võistlusel osaleda soovijatel tehnika kallal veidi vaeva näha ning kahtluse korral kohapeal see eelnevalt ette näidata. Mõõduvõtt toimub CrossFiti alal kogu päeva vältel ning on avatud kõikidele festivali külastajatele.

CrossFit Tartu treener Ain Lubi leiab, et võib vaid arvata, miks harjutus kunagi eesti keeles kosmonaudiks ristiti. «Antud valdkonnaga sel vaevalt seost on, aga proovige näiteks 10 tükki järjest hüpata,» muigas Lubi. «Eks siis selgub, kas kosmonaudi nimetus on õigustatud või mitte.» 

Crossfitterid teavad seda tema sõnul pigem burpee nimetuse all. «Jõusaalihuntidele ja jalgpalluritele, aga ka paljudele teistele spordisõpradele on tegu vana hea tuttava harjutusega, mida kasutatakse peamiselt treeningu intensiivsuse suurendamiseks,» ütles Lubi.

Kuidas sooritada kosmonaudi hüpet korrektselt? Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles