Kadri Simson selgitab, miks ta jättis pärast lahutust nime muutmata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Erik Prozes

Keskerakonna fraktsiooni esinaine Kadri Simson tunnistas Naistelehele, et vaatamata kurvale lahutusele loodab ta, et kokkuvõttes on see õnnelik aasta. Pärast mehest lahku minekut otsustas ta perekonnanime muutmata jätta, sest aastatega on see saanud talle omaseks.

Perekonnanime muutmise osas pidas naispoliitik enda sõnul nõu ka vanemate ja targematega. «Priidu isa, kellelt küsisin luba nime edasikandmise kohta, ütles, et tal oleks selle üle hea meel. Ka ema soovitas mul nime muutmata jätta, sest vastupidi käitudes annaksin justkui signaali, et ma olen selle nimega veedetud aastate pärast kibe ja sooviks neid unustada,» sõnas ta. «Aga ma ei ole …»

Eraelus on Kadri Simsonil olnud siiski hea aasta. «Vaatamata sellele kurvale lahutusele, mis sel hetkel tundus maailma lõpuna, loodan ma, et aasta lõpus võin öelda, et see aasta on mul õnnelik olnud,» nendib ta, et ühe ukse sulgused võib avaneda teine. «Ei pea kartma neid uksi sulgeda, kui need nagunii juba kinni on. Lase lahti! Seal on vaid see konks, et mul on väga raske leppida halbade asjadega. Ja ma tahaks alati võidelda. Aga nagu üks tarkus ütleb, siis on asju, millega võidelda ei saagi. Need lihtsalt on ja sa pead nendega leppima.»

Kadri sõnul on muidugi jube raske aru saada, millega võitlemine tasub ennast ära või on see juba asi, millega tasuks leppida. «Aga kui sa lõpuks aru saad ja õigesti käitud, on palju kergem,» usub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles