Miks ei tasuks sibulat külmikus hoida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Külmik on muidu hea abimees, aga mõned toiduained tuleks sellest eemale hoida. Leib võib külmikus kuivaks muutuda, kartulid magusaks ja mesi tahkeks. Nüüd aga selgus, et ka sibul on selline toiduaine, mida ei tohiks külmikusse panna.

Sibulat tuleks külmiku asemel säilitada jahedas, kuivas ja pimedas kohas. Külmikus võib nimelt juhtuda, et jaheda temperatuuri tõttu muutub tärklis suhkruks (sama juhtub ka kartulitega) ning sibul võib kiiremini pehmeks muutuda, kirjutab Huff Post.

Peale selle on sibulal niivõrd tugev aroom, et see võib külmikus kõigile teistele toiduainetele külge jääda. 

Kui sul on kodus raske leida jahedat kohta, kus sibulat hoida, võid seda säilitada ka toatemperatuuril, kuid toatemperatuuril peab sibul vastu umbes nädala (jahedas kohas tunduvalt kauem). Sibulaid ei tohiks hoida kotis, kuna sibul vajab õhku. Samuti tuleks sibulad ja kartulid eraldi hoida, sest kartulid võivad eritada niiskust, mis kiirendab sibula roiskumist. 

Külmikusse võib panna rohelist sibulat, kuna selle vedelikusisaldus on suurem ja neid peabki külmas hoidma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles