Eesti neiu: mehele abieluettepaneku tegemine oleks tobe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peatseid pulmi ootava Liis Luhaääre sõnul tuleks igal juhul eelistada abielu kooselule, kuid selle nimel mehelt käe palumist ta sobivaks ei pea.

Kairi Kasearu doktoritööst selgus, et Eestis on väljaspool abielu sündinud laste protsent Euroopa suurimaid ehk lausa ligi 60. Luhaäär on samuti üks neist naistest, kes mitmeid aastaid kooselus olnud ning värskelt emakski saanud.

Tema sõnul tuleks aga püsisuhtes paaridel eelistada abielu ning endalgi on tal plaanis lähemal ajal abieluranda sõuda. Suurimaks takistuseks pulmade korraldamisel peab ta enda suhte puhul ja teiste paaride jaoks rahaküsimust.

«Väga paljudel on nii, et kui soovitakse teha ikka korralikud pulmad, siis arvestatakse umbes saja tuhande krooniga,» põhjendas ta suurt vabaabielude arvu ning lisas: «Pangalaenu oleks narr võtta pulmade jaoks.»

Abiellumise nimel naise poolt initsiatiivi võtmist ja ettepaneku tegemist Luhaäär õigeks ei pea, kuna see on läbi aegade olnud pigem meeste pärusmaa: «Tean küll inimesi, kes on teinud abieluettepaneku mehele, aga see on tobe.»

Kuigi Luhaääre arvates tasub ka pikka aega koos elanud paaridel partnerluse värskendamiseks abielluda, leiab ta, et abielu kasuks ei tohiks otsustada siis, kui eesmärgiks on juba mõradega suhet parandada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles