Miks tasuks hommikul voodi tegemata jätta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea uudis kõigile laiskvorstidele: teadlased tegid kindlaks, et hommikuti tasuks voodi tegemata jätta. 

Põhjuseks on see, et linade vahel on miljoneid tolmulesti, mida silmaga pole näha. Need pisikesed tegelased toituvad surnud naharakkudest ja neile meeldib soe ning veidi niiske keskkond, kus neil on hea elada ja tegutseda, kirjutab Elite Daily.

Inimene higistab magades üsna palju ja see loob tolmulestadele linade vahel väga soodsa elukeskkonna. Selleks, et vältida tolmulestade paljunemist, tasuks jätta hommikul voodi tegemata. 

Dr Stephen Pretlove selgitas, et kui teha hommikul vahetult pärast ärkamist voodi korda, siis jäävad linade vahele «lõksu» kehasoojus, naharakud ja higi. Kui aga voodi on tegemata, puutuvad tekid ja linad kokku õhu ning valgusega, mis neid kuivatab ja mis lühendab tolmulestade eluiga. Kahjuks ei aita see tolmulestadest täielikult vabaneda, kuid sel viisil saab peatada nende levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles