Vabane stressist 30 sekundiga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pingelise ja kiire elutempo korral tuleb abiks, kui õpid oma mõtteid kontrollima, et vajaduse korral kiiresti maha rahuneda ka sellises olukorras, mis tekitab suurt stressi. 

Hello Healthy õpetab vähese ajaga selgeks harjutuse, mis aitab pingeolukorras mõtteid klaarida ja keha lõdvestada.

Leia vaikne koht, kus sind miski ei häiri. See võib olla õues looduskaunis kohas, aga ka suletud ruumis töö juures, pargitud autos või isegi vaikses tualettruumis. Mis tahes koha valid, peaks see olema stressiallikast eemal. 

Märka, mida su keha tunneb. Eriti jälgi seda, kas mõni kehaosa on stressi tõttu suuremas pinges (näiteks lõug, õlad, otsmik). Hinga sisse ja välja hingates lõdvesta teadlikult keha need osad, mis on pingest kanged. Pane tähele, kuidas sa end pärast väljahingamist tunned. 

Nüüd keskendu hingamisele – sisse hingates loe mõttes neljani ja hoia hinge kinni, lugedes taas neljani. Seejärel hinga neljani lugedes välja. Korda seda hingamismustrit neli korda ja pane tähele, kuidas sa end pärast seda tunned. 

Sama harjutust kasutavad mereväelased, kui peavad pingeolukorras rahu säilitama. Kui oled õppinud oma hingamist selle harjutusega rahulikus keskkonnas kontrollima, siis saad seda kasutada ka pingelises olukorras, et end maha rahustada. See lihtne hingamisrajutus aitab elu väljakutsetega paremini hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles