Lihtne test näitab, kas su kehakaal on tervislik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kehamassiindeks pole ainuke asi, mis näitab, kas kehakaal on normis või mitte. Värske uuring tõestas, et kolmandik neist inimestest, keda võivad ohustada ülekaalust tingitud haigused, on arvutuste järgi normaalse kehamassiindeksiga.

Tahad kindlaks teha, kas sinu kehakaal on normis? Selleks tasuks võrrelda oma pikkuse ja vöökoha suhet. Sel viisil saad kindlaks teha, kas su vöökohas on liiga palju rasva, kuna just seda seostatakse südamehaiguste ja diabeediga, kirjutab Women's Health Magazine.

Tee nii: lõika enda pikkune jupp nööri või paela; võta lõigatud paelajupp kahekordselt kätte ja keera see ümber oma vöökoha; vaata, kas nöör ulatub ümber su keskkoha nii, et selle otsad jäävad üksteise peale (saad otsad kokku siduda). Kui jah, siis on su kehakaal normis. Kui nööri otsad aga ei ulatu kokku, siis peaksid kaalust alla võtma. Kui selgitus jäi segaseks, vaata siit selle testi pilte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles