Kõige trendikamad on heledad lühikesed juuksed

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Savannah

Nädal tagasi Londonis peetud Salon International 2010 messi külastanud juuksurite sõnul on seal nähtu põhjal praegu kõige trendikamad heledad ja lühikesed juuksed - kuid see ei tähenda sugugi, et nendega mängida ei annaks!

Tallinnas Rotermanni kvartalis asuva ilusalongi Savannah juhataja Sille Herma sõnul sai messil näha peamiselt just eri varjundites heledaid päid, millele mõnevõrra sekundeerisid ka punased toonid (oranž, roosa) ja üksikud väga tumedad soengud.

Sama salongi juuksur Diana Maasik-Müts lisas, et blondi juuksevärvi puhul on moes pastellimine ehk eelnevalt helendatud peale kerge värvivarjundi andmine. Tavaliselt on pastellitud juuksed tavapärastega võrreldes natuke jahedamates toonides, mida ühe korraga värvides ei ole võimalik saavutada.

«Pastellimine on juustele tooni andmine - tegelikkuses on see esimesel korral topeltvärvimine, aga kui juba teist korda inimene tuleb ja on vähe väljakasvu, siis võib öelda, et pastellimine on nagu ühekordne värvimine,» märkis Herma.

Herma selgitusel käib pastellimine nii, et kui esimene värv maha pestakse, kantakse enamasti kohe kraanikausis uus värv peale, juukseid seejuures pidevalt kammides. Pastellvärv on tema sõnul hästi kerge värv, mille mõjuaeg on umbes kuni 10 minutit ning mis kulub ka kiiremini maha. Tavaliselt tuleb pastellvärvi värskendada umbes kolme nädala tagant.

Väga trendikas tundub praegu olevat ka selline värvilahendus, kus heledate juuste sisse on mõni tumedam värv justkui ära peidetud - kui vanasti tehti juuste pealmisse kihti selged triibud, siis nüüd on teise värviga toonitud juuste alumine kiht. Selline lahendus annab juustele juurde tekstuuri ja võimendab järku.

Looduses esinevatele juuksevärvidele sarnaseid toone nägi juuksurite sõnul messil üsna vähe, samas ei domineerinud ka päris ebaloomulikud toonid. Pigem midagi vahepealset - et oleks ikkagi näha, et korralik töö on tehtud.

Lõikused olid aga Maasik-Mütsi sõnul enamasti lühikesed, peamiselt poisipead. Neile sekundeerisid väga pikad kiharad, kuid keskmise pikkusega juuksed on messil nähtu põhjal täiesti moest väljas. Pikemad juuksed meenutavad juuksuri sõnutsi 70ndaid. «Sellised naiselikud kiharad.»

Herma lisas, et lühikeste lõikuste puhul paistsid silma hästi puhtad ja korrektsed, teravad jooned; samas kui pikad juuksed olid järku lõigatud ja silma torkas ka rohkem värvidega mängimist.

Trendikate lühikeste soengute puhul on tema sõnul väga oluline ka sirgendamine - vastasel juhul ei tuleks teravad jooned ja kontrastid hästi välja.  

Mõlemad juuksurid soovitasid inimestel olla julgemad uute lõikuste katsetamisel ja rääkima oma soovidest, ideedest kindlasti spetsialistile.  «Tihtipeale inimestel on mingid soovid, aga nad ei julge neid välja öelda, kardavad, et äkki ikkagi ei sobi neile,» märkis Herma.

Lisaks tõi ta välja, et sageli tahetakse midagi uut, kuid samas soovitakse, et juuste pikkus jääks samaks. «Võiks siiski julgemalt katsetada, sest juuksed kasvavad ju lõpuks tagasi,» tõdes ta.

«Ega ainult pikk juus ei ole ilus juus, ka lühike juus annab nii palju juurde kogu imagole,» lisas Maasik-Müts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles