Kai Haldre: abortide arv võiks langeda Soome tasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistearst Kai Haldre sõnul käitutakse meil seksuaalelus järjest turvalisemalt, kuid ideaalis võiks Eesti abortide arvuga jõuda Soome tasemele.

Haldre arvates võiks Eesti abortide arvuga jõuda Soome tasemele, kuna kahel riigil on palju ühist. «Samas on Soome maailmas üks kõige väiksema abortide arvuga maa,» selgitas ta kõrget eesmärki.

Soomes on teismeliste seas umbes kaks korda vähem aborte ja kaks ja pool korda vähem sünnitusi võrreldes Eestiga selgitas ta.

Eesti peaks aga püüdma vältida Lääne-Euroopas levinud trendi, kus esimene sünnitus lükatakse 30ndatesse eluaastatesse, märkis naistearst.

«Kindlasti tuleks noortel naistel teadvustada, et viljakus hakkab siis langema ja viljakas iga on väga individuaalne.»  Ta lisas, et esmassünnitaja vanuse tõus toob kaasa uued mured ja suured kulutused ühiskonnale.

Haldre sõnul võtab aega, kuni inimeste mentaalsuses pööre toimub, kuid küsitlused näitavad, et seksuaalelus käitutakse Eestis järjest turvalisemalt ja mõeldakse soovimatu raseduse vältimisele.

Samas netis ta, et alati on ühiskonnas gruppe, keda ei huvita enda ega teiste tervis: «Nendest on kahju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles