Mida paljastas Ashley Madisoni skandaal petmise kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Madisoni lehekülg.
Ashley Madisoni lehekülg. Foto: Lauren Hurley/PA Wire/PA Images

Ilmselt oled kuulnud sellest, et «petmise ja truudusetuse» veebilehe Ashley Madisoni andmeid häkiti ning kasutajate andmed muutusid avalikuks. Sellega seoses on paljud uudisteportaalid teemat erinevate nurkade alt lahanud, kuid vähe on pööratud tähelepanu sellele, mida Ashley Madisoni skandaal petmise kohta tegelikult paljastas.

Suhteportaal YouTango tõi esile kümme fakti, mida veebilehe Ashley Madisoni skandaal petmise kohta paljastas.

1. Väga palju on inimesi, kes petavad või tahavad petta. Veebilehel oli enam kui 32 miljonit registreeritud kasutajat.

2. Petmine pole miski, mis lihtsalt «juhtub». Ashley Madisoni skandaal näitas, et petmine pole juhuslik. Inimene, kes on taolisel veebilehelt end kasutajaks registreerinud, teab täpselt, mida ta teeb ja on valmis selle eest ka maksma. 

3. Petmisele mõtlevad inimesed on väga-väga salakavalad. Paljud Ashley Madisoni kasutajad registreerisid end veebilehel e-maili aadressiga, mida keegi teine ei teadnud. Seega kui sattusid lekkinud andmeid läbi vaatama ja huvi pärast kontrollisid, kas ka sinu kallima e-mail on nimekirjas, siis sa ei pruukinud seda leida.

4. Väga paljud inimesed tegelevad petmisega tööl olles. Lekkinud andmetest selgus, et paljud USA valitsuse töötajad, Valge Maja töötajad ja ka Kongressi liikmed kasutasid oma Ashley Madisoni kontosid ning tegid konto eest makseid tööl olles.

5. USA sõjaväes peetakse petmist kuriteoks. USA sõjavägi on hakanud lähemalt uurima Ashley Madisoni kasutajaid, kuna enam kui 15 000 meiliaadressi olid USA valitsuse omad. USA sõjaväe eeskirjade järgi on truudusetus kriminaalselt karistatav.

6. Selles pole midagi imelikku, kui sa tahad teada, kas ka sinu kallim võis olla veebilehe kasutajate hulgas. Ent psühhiaater Gail Saltz sõnas, et neil, kes reaalselt kontrollisid lekkinud andmete nimekirja, võib olla tõsiseid probleeme usaldamisega.

7. Isegi pereisad petavad. Josh Duggar, kes on tuntud väga konservatiivse usuperekonna liikmena, sõnas, et ta on «tõeline silmakirjateener» kui selgus, et ka tema oli registreerinud end Ashley Madisoni kasutajaks. 

8. Usklikud inimesed mõtlevad ka petmisele. Josh Duggar pole ainuke usklik inimene, kes Ashley Madisoni kasutas. Majandusajakirja Forbes andmetel oli lekkinud andmete hulgas vähemalt kolm meiliaadressi, mille lõpus oli vatican.com.

9. USA Alabama osariigis on (ilmselt) palju petjaid. Andmeteadlane Jake Popham koostas graafiku illustreerimaks, kus elab kõige rohkem Ashley Madisoni kasutajatest. Graafiku alusel selgus, et kõige rohkem kasutajaid elab Alabama osariigis. Samas märkis Popham, et elukohta märkides oli Alabama valikutest kõige esimene ja on väga võimalik, et paljud valetasid oma elukoha kohta. 

10. Ashley Madisoni skandaal ei põhjusta ilmselt nii palju lahutusi, kui võiks arvata. Veebilehe Yahoo Health eksperdid on arvamusel, et kuna paljud inimesed andestavad kallimale petmise, ei too skandaal kaasa kuigi palju lahkuminekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles