Eesti Muusikaauhinnad 2020

Retsept: külm okroška keefiriga

Supp nagu kunstiteos: tipprestorani okroška – lihtne sisu, suursugune vorm.

FOTO: Tairo Lutter

Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk avaldab oma imemaitsva okroška retsepti.

Külm okroška keefiriga

Neljale inimesele

Supipõhi:

300 g värsket kartulit
200 g soolakurki
1 tl kuivatatud sinepiseemneid
maitse järgi õunaäädikat
hakitud peterselli
hakitud karulauku või rukolat või spinatit ja küüslauku
maapähkliõli
poole sidruni mahl
soola

Keeda kartulid ja tükelda väikesteks, u 0,5 cm kuubikuteks, tükelda sama suureks ka soolakurgid.

Keeda kuivatatud sinepiseemneid soola ja äädikaga maitsestatud vees u 10 minutit, kuni need on pehmed, kurna. Maitsesta soola, sidrunimahla, maapähkliõli ja ürtidega.

Keefirikaste

4 dl keefiri
1 dl tavalist gaseeritud vett
soola, valget pipart

Sega keefir ja gaseeritud vesi, lisa maitse järgi soola ja pipart.

Ürdiõli

100 g karulauku või rukolat või spinatit ja küüslauku
1 dl rapsiõli

Sega koostisosi kannmiksris kiiretel pööretel 5 minutit. Lase läbi tiheda sõela või kohvifiltri.

Serveerimiseks

keedetud vutimune, siiamarja, riivitud munakollast, redist

Kasuta serveerimiseks sügavat taldrikut. Aseta supipõhi (kartulid, soolakurk, sinepiseemned ja maitseroheline) taldrikule. Sega õrnalt omavahel keefirikaste ja ürdiõli ning vala supipõhjale. Kaunista munakollase, vutimuna, siiamarja ja rediseviiludega.

Tagasi üles