Teaduslikult kinnitatud: vee joomine aitab tõepoolest kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid kaalust alla võtta, joo enne igat söögikorda natuke vett. Birminghami ülikooli teadlased leidsid, et ainuüksi 450 milliliitri vee joomine enne söögikorda vähendab olulisel määral näljatunnet.

Uuringu jaoks jagati ülekaalulised inimesed kahte gruppi. Esimesel grupil paluti juua umbes 500 milliliitrit vett enne igat söögikorda. Teisel grupil paluti enne söömist ette kujutada, et neil on kõht täis, nemad oma tavalist veetarbimist ei suurendanud, vahendab Elite Daily.

Kummalgi grupil ei palutud 12 nädalat kestva uuringu vältel oma füüsilist aktiivsust mingil määral muuta. Uuringu lõpuks olid esimese grupi liikmed kaotanud oma kehakaalust umbes 4 kilogrammi. Ka mõned teise grupi liikmetest olid kaalust alla võtnud, kuid nende kaalukaotus oli väiksem.

Uuringu juht dr Amanda Daley sõnas, et sama tulemuse peaksid 12 nädalaga saavutama ka need, kes on liitunud kaalujälgijatega. Uuringust selgus ka see, et vee joomine enne söögikorda mõjutab seda, mida keegi süüa eelistab. 

«Me kõik võtame aja jooksul kaalus juurde, seega vee joomine võiks olla hea strateegia kaalutõusu vältimiseks. Meie sooviks oleks, et inimesed hakkaksid rohkem vett jooma,» võttis dr Daley oma uuringu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles