Kuidas treenida peput nii, et sellest oleks ka kasu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naine ilmselt soovib, et tema pepu oleks prink, kenasti ümar ja kaunis. Selleks, et peput tõeliselt ilusaks ja pringiks saada, tuleks proovida teatud harjutusi.

Larry Twohig on üle 15 aasta tegutsenud treenerina ja teab päris mitut nippi, kuidas oma peput ilusamaks treenida. Style Caster pani mõned tema nõuannetest kirja.

  • Tee kükke

Pepu treenimiseks võiks Twohigi soovitusel teha erinevaid kükke, kuna kükid mõjuvad hästi just tuharalihastele. Twohigi sõnul ei tasuks peput treenides aega raisata harjutustele, mis tõotavad palju kilokaloreid põletada, sest see pole ju sinu eesmärgiks.

  • Treeni tuharalihaseid vähemalt kaks korda nädalas

Parima tulemuse saavutamiseks soovitas Twohig naistel tuharalihaseid treenida vähemalt kaks või kolm korda nädalas.

  • Ühenda kardiotrenn ja trenn raskustega

Pringi ja tugeva pepu nimel tuleks teha kardiotrenni, kuid unustada ei tohiks ka raskusi. Twohig sõnas, et kui inimene soovib oma keha muuta, siis tuleb esitada kehale väljakutse ja liikuda välja juba tuntud mugavustsoonist. Võta näiteks eesmärgiks ajapikku üha suuremate raskustega treenimine. Kardiotrenn ei esita lihastele erilist väljakutset, pigem aitab see rasva põletada. Raskustega treenimine suurendab lihasmassi.

«Suurim viga, mida paljud naised teevad, on see, et nad ei treeni eraldi alakeha ja loodavad, et kardiotrennist piisab kena pepu vormimiseks. Tasuks meeles pidada, et kui sul on istuv töö, siis ilmselt muutuvad mõned tuharalihased üsna passiivseks, seega neid tuleb kas treenida ja kasutada või leppida sellega, et nad hääbuvad,» sõnas Twohig.

  • Venita

Enne ja pärast trenni on väga tähtis teha venitusharjutusi. Twohigi sõnul võib korralik venitus mõjuda ka pepule hästi ja viia sind eesmärgile lähemale. Ta selgitas, et venitamine võib parandada ka paindlikkust.

  • Toitu nii, et keha saaks energiat

Jälgi, et su menüüs oleksid rasvad, valgud, süsivesikud tasakaalus. Twohig lisas, et kindlasti tuleks süüa ka kiudaineid ja vältida rämpstoitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles