Kas edukad mehed petavad suurema tõenäosusega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nii mehed kui ka naised võivad oma partnerit petta ja nad teevad seda väga erinevatel põhjustel. Kuid levimas on teooria, et edukad mehed petavad suurema tõenäosusega kui need, kellel ei ole niivõrd hea karjäär.

Suhteekspert dr Terri Orbuch kirjutab oma viimases artiklis, et paljud edukad mehed töötavad stressi all kõige tõhusamalt ja vajavad pidevalt uusi väljakutseid, vahendab Fox News Magazine. «Kõrvalsuhe annab neile tööelu väljakutsetele sarnase erutustunde eraelus,» räägib naine.

Orbuch toob välja, et üheks põhjuseks, miks edukad mehed petavad on uskumus, et nad ei jää vahele. «Lisaks eeldavad nad, et kui peaksid vahele jääma, siis ei jää nad hätta, sest neil on piisavalt ressursse probleemi lahendamiseks,» räägib naine.

Edukad mehed seisavad rohkem silmitsi ka kiusatustega. Paljudele naistele meeldivad edukad mehed ja nad võivad hakata neile sihilikult külge lööma. «Naised võrgutavad edukaid mehi rohkem kui teisi ja selle pärast on kõrvalsuhtesse astumise risk suurem,» räägib psühhoterapeut dr Robi Ludwig.

Suure palgaga mehed reisivad rohkem ja peavad tihti oma perekonnast eemal viibima. See suurendab tõenäosust, et mees ei suuda kiusatustele vastu panna ja on partnerile truudusetu. Lisaks ümbritsevad eduka karjääriga mehi tihti tõelised alfaisased, kellele meeldib naisi võrgutada. «Petmine võib selliste sõprade ja tuttavatega näida normaalse tegevusena,» räägib Ludwig.

Siiski ei tähenda see seda, et edukatest meestest ei võiks saada head pereisa ja abikaasat. Rikkus, võim ja kuulsus võivad muuta küll eraelu raskemaks, kuid sellega kaasnevatest kiusatustest on alati võimalik üle olla. Lõpuks oleneb siiski mehe loomusest, kas ta on valmis oma partnerit petma või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles