Miks pühenduvad mehed suhetele vähem kui naised?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutisest uuringust selgus, et naised investeerivad paarisuhtesse rohkem kui mehed ja nende õnnetunne oleneb suurel määral intiimsuhetest.

Oxfordi ülikoolis tehtud uuringust selgus, et kui naised seavad tihti oma suhte prioriteediks, siis meestel on see teiste eluvaldkondadega võrdse tähtsusega, vahendab Yourtango. See tähendab, et naised pühenduvad tihti oma suhtele rohkem kui mehed.

Kuid see uuringu tulemus ei tule üllatusena. Tavaliselt on siiski naised need, kes märkavad suhtes probleeme ja otsivad abi. Miks see nii olla võib?

Siin tuleb välja naiste ja meeste erinevus. Mehed panustavad tegelikult suhetesse, kuid näitavad seda välja teisel viisil. Nad tunnevad, et peavad olema pere ülalpidajad ja kaitsjad. Seega võivad nad suhte asemel pühenduda karjäärile, et oleks võimalus partneri eest hoolitseda. Naised aga seavad suhte prioriteediks ja näitavad seda välja teistel viisidel.

Paljud naised mõtlevad: «Kuidas ma saaksin oma meest muuta? Kuidas panna teda rohkem meie suhtele pühenduma?» Kuid teist inimest on väga raske muuta ja kõige õigem on õppida oma partnerit hindama sellisena, nagu ta on. Endale tuleb teadvustada, et mehed ja naised on erinevad ning nad ka panustavad suhtesse erinevalt.

Kui noorte naiste eesmärgid on tihti seotud perekonna loomisega, siis meestel on need pigem seotud karjääriga. Kuid see ei tähenda seda, et naine ei tahaks töövaldkonnas edu saavutada või mees ei tahaks perekonda luua. Meeste ja naiste prioriteedid on tihti erinevad, kuid see muudabki suhted põnevaks ja võimaldab luua tasakaalu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles