Levinud vead, kuidas oma treening ära rikutakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled hakanud regulaarselt trenni tegema ja tead põhilisi asju, mida on soovitatav teha ja mida mitte. Kuid siiski võivad mõned märkamatud vead su treeningu ära rikkuda.

Parimate tulemuste nimel on oluline teha võimalikult tõhusalt trenni. Women's Health Magazine toob välja levinud väikesed vead, mille parandamine muudab treeningud veelgi paremaks:

1. Jood enne trenni liiga vähe vett

Sa tead, et trenni tehes peab alati olema veepudel kõrval. Kuid paljud inimesed ei joo enne treeningut piisavalt vett, eriti kui trenni tehakse hommikuti. Pärast seitset-kaheksat tundi ööund peab keha veevarusid piisavalt täiendama. Vajaliku vee kogus sõltub sellest, mis trenni sa teed – kui teed jõutrenni, siis on soovitatav juua rohkem vett kui enne jooksma minekut.

2. Ilma plaanita treenimine

Veendu, et enne trenni alustamist on sul olemas kindel treeningplaan. Kui tead täpselt, mida pead ära tegema, siis on trenn veelgi tõhusam. «Paljud inimesed tulevad jõusaali täiesti sihitult, kuid eesmärgi püstitamine on suur motivaator,» räägib personaaltreener Joe Masiello. Otsusta, mida sa tahad trenni ajal saavutada ja pane see kirja. Nii muutub treening tõhusamaks ja lõbusamaks. Eesmärgid tuleb seada vastavalt oma võimetele ja treening on soovitatav muuta võimalikult mitmekülgseks.

3. Suvalise muusika kuulamine

Kui oled harjunud trenni ajal kuulama suvalist muusikat, siis ära rohkem seda viga tee! Aeglased lood muudavad uimasemaks ja vähendavad soovi trenni teha. Koosta omale trenni tegemiseks spetsiaalne playlist, mis koosneb ergutavatest lauludest. Hea muusika annab jõudu ja muudab treeningu palju paremaks.

4. Treeningu ajal telefoni kasutamine

Oled harjunud ka treeningu ajal telefoni igaks juhuks läheduses hoidma. Kui sul tuleb sõnum, siis vastad sellele kiirelt ja arvad, et see ei mõjuta sinu trenni kuidagi, sest võtab ainult mõned sekundid. Kuid siiski on see segav faktor ja tõmbab tähelepanu treeningust eemale. Selle pärast jäta telefon koju või riietusruumi. Sealt muusikat kuulates pane telefoni lennurežiimile, et keegi ei saaks sinuga ühendust võtta.

5. Sama kava pidev järgimine

Paljud inimesed teevad nädalast nädalasse ühte ja sama treeningkava. Kuid lõpuks tekib kehal tüdimus ja treening ei mõju enam niivõrd tõhusalt. Üksluisus vähendab isu trenni teha ja seepärast tuleks muuta treening võimalikult mitmekülgseks.

6. Jõutrenni viimaseks jätmine

Kui teed nii kardiotreeningut kui ka jõutreeningut, siis ei ole soovitatav jätta jõutrenni viimaseks. See võtab kõige rohkem energiat ja kurnab sind treeningu lõpus liiga ära. Lõpeta trenn mõne kergema harjutusega ja anna endast trenni keskel maksimumi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles