Tuntud näitlejanna võitleb väljendi «pluss-suuruses» kasutamise vastu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melissa McCarthy.
Melissa McCarthy. Foto: John Shearer/AP

Näitlejanna Melissa McCarthy, kes on kätt proovinud ka moedisainerina, tahab, et moetööstuses ei kasutataks enam väljendit «pluss-suuruses».

McCarthy ütles hiljuti antud intervjuus, et naiste kategoriseerimine kehakuju või -suuruse alusel on vale ja teeb kogukamatele naistele haiget. USA rõivasuuruste süsteemi järgi peetakse suuruses 42 või suuremaid rõivaid pluss-suuruseks, vahendab BuzzFeed Style.

Näitlejanna sõnul tekitab selline kategoriseerimine kogukamates naistes tunde, et nad on väärtusetumad kui nende saledad suguõed. McCarthy loodud rõivakollektsioonis Melissa McCarthy Seven7 on rõivaid suurustele 32–56. Tema sõnul kannab 70 protsenti USA naistest rõivaid suuruses 42 või suuremaid. «Sisuliselt on 42 ja suuremad kõige populaarsemad rõivasuurused, aga väljendiga «pluss-suurus» saadame neile naistele sõnumi, et nad pole eriti midagi väärt,» selgitas McCarthy oma seisukohta.

McCarthy sõnul viitab pluss-suurus sellele, et kõik naised ei leia omale tavalisest rõivapoest riideid ja peavad selleks minema spetsiaalsetesse kauplustesse. See on aga vale. Hiljuti kritiseeriti näiteks USAs populaarset kauplusteketti Target, kuna neis poodides pandi pluss-suuruses ja rasedatele mõeldud rõivad ühte osakonda või kaotati need rõivasuurused poodidest sootuks.

McCarthy sõnul teeb ta koostööd mitme jaemüügiketiga, kellega koostöös õnnestub tal loodetavasti pluss-suuruse kategooriast vabaneda.

Näitlejanna idee on saanud palju positiivset tagasisidet ning tal on suur hulk toetajaid. Melissa McCarthy ettepanek unustada väljend «pluss-suurus» langeb kokku modelli Ashley Grahami arvamusega, kes rääkis sel teemal hiljuti ka TEDx loengusarjas. Sama on väljendanud ka modell Stefania Ferrario, kes tegi algust kampaaniaga #DropThePlus (unustage pluss - toim.).

Stefania Ferrario julgustab naisi kurvikat keha armastama (Caters).
Stefania Ferrario julgustab naisi kurvikat keha armastama (Caters). Foto: caters
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles