Suhtenõustaja tõi välja 40 asja, mida igaüks peaks armastuse kohta 20. eluaastates teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtenõustaja Tracey Cox (53) paljastab, mida tema on armastuse kohta 30 aasta jooksul õppinud. Tema sõnul pole see sugugi suur viga, kui inimene otsustab oma esimese armastusega abielluda ja ühise kodu rajada.

Vanusega ei pruugi kaasneda rohkem tarkust, aga tänu kogemustele saavad vanemad inimesed noorematele nii mõneski asjas eeskujuks olla. Järgnevad nõuanded on suunatud kõigile noortele naistele. Need on asjad, mida oleks olnud hea enda nooruses teada, kirjutab Tracey Cox Daily Mailis.

1. Esimese armastusega kodu loomine pole kõige rumalam mõte. Parimad suhted võivadki olla sellised, kus partnerid on nooruses kohtunud, kuid samas andnud teineteisele piisavalt ruumi, et eraldi areneda ja kasvada.

2. Elu on liiga lühike, et raisata aega ebakindlate meeste peale. Kui mees ei suuda otsustada, kas ta tahab suhtes olla või eelistab vallaliseelu, siis ei tasu temaga aega raisata.

3. Ära vabanda teda kogu aeg välja. Kui mees on sinust huvitatud, siis ta näitab seda välja. Muul juhul ei tasu ennast petta.

4. «Pahad poisid» on reeglina idioodid, kes on piisavalt nägusad, et halvast olukorrast pääseda. Kahekümnendates on nende meestega lõbus, aga vanemas eas tekitavad nad vaid peavalu.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Head mehed pole igavad. Ära aja draamat ja armastust segi. Pidevad tõusud ja mõõnad ei väljenda kirge, need näitavad hoopis seda, et te ei sobi kokku. Rahulik on hea.

6. Lõpeta analüüsimine ja naudi seda, kus sa hetkel oled. Üritage mõlemad lõõgastuda ja andke suhtele võimalus.

7. Armukadedus ei aita ennetada kõrvalsuhteid või seda, et sind maha ei jäetaks; see hoopis julgustab seda. Mõtle ise, kas sina tahaksid koos olla mehega, kes kahtlustab sind igal sammul?

8. Kallima tunnetes pidevalt kahtlemine ja lause «sa ei mõtle seda tõsiselt» panevad teda endas kahtlema. Sa võid ju igatseda turvatunnet, aga sinu enda ebakindlus on see, mis tõukab meest eemale.

9. Oota aasta enne, kui usaldad täielikult. Enamik inimesi paljastab oma tõelist palet 12 kuu jooksul.

10. Sihi kõrgele. Ka kõige «turvalisem valik» võib sind maha jätta ja halvasti kohelda. Liigu parem kohe selle suunas, mida sa tegelikult tahad.

11. Ära arva, et armastus on täpselt selline, nagu oled lootnud. Tõenäoliselt see inimene, kellega sa lõpuks kokku juhtud, pole sugugi selline, nagu oled siiani arvanud. Anna inimestele võimalus. Ilmselt pole ka sina selline, nagu kallim on oodanud.

12. Suhe emaga paljastab mehe kohta väga palju. Kui mees saab oma emaga hästi läbi, siis pole vaja muretseda. Kui nende suhted on segased või lausa vihased, siis ära seo end selle mehega.

13. Armusuhted pole kõige tähtsamad. Armastust ei saa ainult kallimalt. Lähedased sõbrad, pereliikmed, lemmikloomad, karjäär, reisimine, toit ja muu muudavad elu palju nauditavamaks.

14. Kui isa jättis su pere maha, ära arva, et kõik mehed käituvad samamoodi. Mehed on erinevad.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

15. Armastusest ei pruugi alati piisata. Ka suhtlemine ja empaatiavõime on väga tähtsad, samuti soov suhe toimima panna.

16. Kui pingutad, ent suhtest ei saa ikkagi asja, siis oled vales suhtes. Kui sa oled õiges suhtes, siis on kõik üsna lihtne, sest te teete koostööd. Mõned paarid moodustavad aga väga mürgise koosluse: nad toovad esile teineteise kõige inetumad küljed.

17. Õige suhte leiad alles siis, kui oled selle jaoks valmis. Kui oled kibestunud, küüniline, haavatav, piinled südamevalus või segaduses, tee paus. Lülita end armastuseotsingust välja. Sa võid ära rikkuda kõik, mida puudutad.

18. Kui olete korduvalt lahku läinud ja uuesti kokku saanud, siis te tegelikult ei sobi. Teid ei tõmba teineteise poole armastus, vaid miski muu.

19. Ole oma soovidega ettevaatlik.

20. Miski pole inetum kui meeleheide. Aga see, kui sa tunnistad, et soovid suhet ja/või lapsi, pole sugugi meeleheitlik.

21. Näe seda, mis on päriselt olemas, mitte seda, mida sa tahaksid näha.

22. Muutused on head. Rumalus on see, kui sa kordad muudkui sama asja ja ootad erinevaid tulemusi.

23. Mees, kellel on olnud suhteid, on paremini kogemustega varustatud kui mees, kes on siiani olnud vallaline.

24. Kui sa oled vanem kui 30 ja süüdistad minevikku, peaksid pöörduma terapeudi poole. Ära aja olevikku ja minevikku segamini. Kui kõik su suhted on samal põhjusel lagunenud, siis aitab hea terapeut sul probleemidest üle saada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

25. Isegi, kui saad südamevalu osaliseks, olid sa piisavalt julge, et proovida. Armumiseks on tarvis enesekindlust ja julgust.

26. Te mõlemad peate tundma, et see on hea liit.

27. Mehi on palju, aga häid mehi on pärast 30. eluaastat üha vähem.

28. Mõtle, kas sina ise läheksid endaga välja? Kui ei, siis sea oma elu korda.

29. Alkohol muudab asjad keerulisemaks, mitte lihtsamaks. Kaine peaga on teil lihtsam kindlaks teha, mis on valesti.

30. Kui olete alkoholijoobes, siis võib vihasena magama minna. Purjus peaga ei tasu hakata probleeme lahkama, kuna sellest pole mingit kasu.

31. Ära ütle inimestele, mida sa ei taha, et nad teeksid. Ütle neile, mida sa tahad, et nad teeksid.

32. Füüsiline truudusetus pole kõige hullem asi. Palju hullem on koos olla mehega, kes tühjendab su pangakonto või jätab su raskel hetkel üksi.

33. Kui oled petmise andeks andnud enam kui ühe korra, siis annad kallimale võimaluse sind uuesti petta.

34. Kas sa tahad, et sul oleks õigus või et sa oleksid õnnelik?

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

35. Kui te ei tee midagi eraldi, siis teil pole koos olles ka millestki rääkida.

36. See, mida sa ei tea, ei saa sulle haiget teha. Haiget teevad hoopis need asjad, mida sa tead.

37. Armumine on hirmutav, sest armastada pole võimalik ilma, et sa oleksid haavatav. Pea meeles, et sina pole ainuke, kes kardab.

38. Klammerdumine pole vale siis, kui oled koos inimesega, kes seda naudib. Kui sinu juures on midagi, mida sa ei taha muuta, leia enda kõrvale inimene, kes seda aktsepteerib.

39. Otsi inimest, kes armastaks sind nii, nagu sa tahad, et sind armastataks. Armastust on võimalik väljendada erinevalt, mõned teevad seda sõnadega, mõned tegudega.

40. Kolm asja, mis aitavad ka kõige karmimast olukorrast selge peaga välja tulla: huumorisoon, tugev omavaheline keemia ja oskus näha asju teise nurga alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles