Tammerk: naised on ajakirjanduses alaesindatud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalehed.
Eesti ajalehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Ajakirjanduses kommenteerivad olulisi teemasid enamasti mehed ning naised on selles osas alaesindatud, rääkis rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

Kui planeedi Maa elust mitte midagi teadev tulnukas loeks meie lehti, tekiks tal Tammerki sõnul tunne, et see on meeste maailm, kus mehed tegutsevad ja otsustavad ning naisi võib kohata ainult poes, vahendas ERR Uudised Tammerki intervjuud «Terevisioonile».

Tammerk märkis , et sageli minnakse kergema vastupanu teed ja ei üritatagi naisallikaid otsida, kuid samas peaks ajakirjanduslikus mõttes esimene valik olema alati asjatundlikkus.

«Ouliste lugude juures on meeste pildid, juhuslikult kuskil veeru-uudistes on naiste pildid, mis on sellepärast pandud, et kokkupanija, toimetaja leiab, et meil ei ole mitte ühtegi naist,» kirjeldas eetikanõunik.

Kui ajalehed rohkem naisallikaid kasutaksid, aitaks see Tammerki hinnangul kaasa sellele, et näiteks valima minnes kaalutaks ka naiskandidaadile hääle andmist ning võimalus naispeaminister ametisse panna ei tekitaks ühiskonnas negatiivset vastukaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles