Lugeja kirjutab: nutiseadmed aheldavad lapsed tundideks virtuaalmaailma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugejamängust võtab osa ka kahe lapse ema Triin, kelle sõnul pole laste nutiseadmete kasutust sugugi keeruline piirata. 

Meil on kodus ainult minu sülearvuti, mille kasutamist reguleerin mina vastavalt vajadustele. Kui kõik on hästi, käitumine eeskujulik, kooliasjad korras, voodi tehtud ja laps on päeva jooksul midagi kasulikku teinud, siis tohib ta tunni või isegi kaks nutiseadmega mängida.

Telefone on 9-aastasel pojal olnud mitu tükki, mõni kadus ära, mõni läks katki, mõni «tuuniti» üle. Vahel ta ohkab, et tahaks ka nutitelefoni. Olen temalt küsinud, miks ta seda tahab ja ta vastab, et saaks siis sellega mängida. Loomulikult saab, aga just sellepärast pole mu poegadel nutitelefone ega arvuteid oma tubades ning ilmselt ei tule neid ka enne, kui lapsed ei hakka nutiseadmeid otstarbekalt kasutama. 

Ei tasu rääkida sellest, et nutiseadmed arendavad lapsi. Need seadmed aheldavad lapsed tundideks virtuaalmaailma. Reaalne elu on reaalses maailmas, eriti veel lapse puhul – jalgratas, ujumine, päris sõbrad, päris mängud ja värske õhk.

Hea lugeja, kui soovid osaleda koolitarvete loosimises, kirjuta meile, kuidas piirad lapse nutiseadmete kasutust. Loe lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles