Häid põhjuseid, miks tohib omale patupäevi lubada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad kaalust alla võtta, siis on trenn ja tervislik toitumine kõige olulisem. Kuid mõni päev võib siiski tekkida kiusatus mitte trenni teha ja kiirtoitu süüa.

Kujutle ette päeva, kus unustad trenni tegemise ja tervisliku toitumise. Need niinimetatud patupäevad ei ole tegelikult halvad ja neid on lausa soovitatav aeg-ajalt võtta. Popsugar toob välja neli head põhjust, miks tasub kord nädalas tervislikust eluviisist loobuda:

1. Lihased vajavad taastumist

Kui teed iga päev intensiivset jõutrenni, siis on puhkepäeva vaja, et lihased saaksid taastuda. Nii on sul järgnevateks päevadeks rohkem energiat, et taas trenni teha. Puhkepäeval mine massaaži või sauna, et vereringet parandada.

2. Rõõmu pärast

Kui sa oled enda vastu karm ja ei luba omale aeg-ajalt ühtegi head asja, siis mingi hetk võid lihtsalt murduda. Pikaajaliseks eduks soovitatakse võtta näiteks kord nädalas omale patupäevi, mil võid juua klaas veini või süüa midagi magusat. Kuigi teatud määral peab ikka piiri pidama, siis sellised puhkepäevad pakuvad palju rõõmu ja annavad energiat, et järgnevatel päevadel oma eesmärgi nimel edasi töötada.

3. Isude ennetamiseks

Osad eksperdid soovitavad võtta kord nädalas omale patupäeva, et ennetada teistel päevadel kiusatuste tekkimist. Oluline on leida õige tasakaal ja ennast mitte pidevalt piitsutada, sest see võib viia hoopis negatiivsete tulemusteni.

4. Puhkus toimib

Kauem magamine ja puhkamine mõjub hästi nii kehale kui ka vaimule. Kindlasti ei tohi trenni pärast loobuda ööunest ja isegi puhkepäeval ennast vara üles sundida. Oluline on oma jõuvarusid aeg-ajalt taastada ja lubada omale patupäevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles