Kümme fakti burleskikuninganna Dita Von Teese’ist

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Klubi Teater

Sel laupäeval saavad kõik burleskiaustajad Klubis Teater nautida Dita Von Teese’ist inspireeritud show’d. Dita on ka meie suur lemmik, seega otsisime kokku kümme huvitavat fakti selle müstilise ja sensuaalse naise kohta, kes tõi burleski maailmakaardile.

  1. Dita sünninimi on hoopis Heather Renée Sweet. Nime Dita võttis ta tummfilminäitlejanna Dita Parlo auks. Von Teese lisandus nime lõppu aastal 2002, kui Playboy nõudis, et ta kaanel ka perekonnanime kasutaks. Dita valis telefonikataloogist välja nime Von Treese, kuid Playboy tegi trükivea. Ditale see meeldis ning Von Teese saigi osaks tema lavanimest.
  2. Tema vöökoht on 55,8 sentimeetrit, kuid korsetiga võib teda «kokku tõmmata» suisa 42,4 sentimeetri peale. Et sellist pihta saada, on Dita aastaid korsetti kandnud.
  3. Dita on isetegeija. Oma (lava)meigi teeb ta ise ning ka juukseid värvib kodus. Tegelikult on tema loomulik juuksevärv blond. Samuti ei kasuta ta stilistide abi. Kord olla ta stilisti palganud, kes oli tema 1940ndate kingade kohta öelnud: «Need sobiksid hästi teksapükstega.» Dita vallandas ta kohe.
  4. Dita on kätt proovinud ka disainerina. Tema enda lemmikmoelooja on Jean Paul Gaultier.
  5. Oli abielus Marilyn Mansoniga, kuid nüüdseks on paar lahutatud. Manson on Dita pikaajaline fänn ning mees oli tema veebilehe registreeritud liige, enne kui võttis naisega ühendust, et Dita tema muusikavideos esineks. Kuigi Dita ei saanud tol korral pakkumist vastu võtta, on ta hiljem üles astunud näiteks Mansoni videos «mOBSCENE».
  6. Tal on kaks õde: üks noorem, teine vanem. Tema isa oli mehaanik ja ema maniküürija. Just oma emalt päris ta armastuse kuldse ajastu Hollywoodi kino ning eriti näitlejanna Betty Garble’i vastu.
  7. Noorena tahtis Dita saada baleriiniks ning õppis klassikalist balletti. 13aastasena oli ta kohaliku teatri balletisolist.
  8. 15aastasena töötas ta pesupoes müüjana, ülikoolis õppis aga ajaloolisi kostüüme ning lootis kunagi töötada filmide juures kostümeerijana.
  9. Aastal 2009 võttis Dita osa Eurovisioonist ning oli osa Saksamaa laulu «Miss Kiss Kiss Bang» lavasõust. Lugu sai 35 punkti ja 20. koha.
  10. Dita on kujundanud pesu brändile Wonderbra. 2012ndal aastal tegi ta koostööd meigibrändiga Art Deco ning andis välja oma meigiseeria «Classics».
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles