Kaalutõusu soodustavad toiduained, mida ei tasuks salatile lisada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud kaalulangetajad lisavad oma menüüsse salateid, kuna nad usuvad, et salat aitab kergemini kaalust alla võtta. See võib tõsi olla, aga ainult juhul, kui salat sisaldab kasulikke koostisosi.

Mõned toiduained võivad salati väga kaloririkkaks muuta ja sel juhul pole salati söömisest kaalu langetamise eesmärgil mingit abi, kirjutab healthmeup.com.

Kui soovid kehakaalu kontrolli all hoida või kaalust alla võtta, ära lisa oma salatile järgmisi toiduaineid.

1. Rasvavabad või madala rasvasisaldusega salatikastmed. Caesari salat on küll väga maitsev, aga kas oled kunagi mõelnud, mis selle niivõrd maitsvaks teeb? Salatikaste! Ainuke probleem on selles, et selline salatikaste võib salati väga rasvaseks ja kaloririkkaks muuta. Maitsesta salatit hoopis õli, äädika ja värskete maitsetaimedega.

2. Maisikrõpsud ja saiakrutoonid. Selleks, et salat oleks krõmpsuvam, lisatakse vahel salatile purustatud maisikrõpse või saiakrutoone. Tegelikult võiks need salatist välja jätta, sest need tõstavad märgatavalt salati kilokalorite arvu.

3. Juust (rohkem kui paar lusikatäit). Kuigi madala rasvasisaldusega juust võib mõnel juhul isegi soodustada kaalulangetust, ei tohiks juustuga liiale minna. Juust on üldiselt üsna rasvane toiduaine ja see ei muuda salatit kindlasti tervislikumaks.

4. Praetud kana või krevetid. Valgud on kasulikud, aga mitte praetud kujul. Selliste lisanditega muudad salati lihtsalt väga rasvaseks ja soolaseks.

5. Peekon. Rasvane peekon ja üldse sealiha rikub ära selle, mida salat su keha heaks teha üritab. Kui soovid, et salat oleks tõepoolest tervislik, ära lisa sellele peekonit.

6. Vahtrasiirup. Kõlab veidralt, aga mõned lisavad oma salatile magusat vahtrasiirupit. Vahtrasiirup sobib pannkookidele, kuid salatist võiks selle välja jätta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles