Menuka telesarja staar selgitas, miks ta otsustas rinnavähendusoperatsiooni kasuks

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Winter.
Ariel Winter. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Ariel Winter on 17-aastane näitlejanna, kes on eelkõige tuntud Alexina telesarjast «Moodne perekond». Iga kord, kui Winter käis mõnel nn punase vaiba üritusel, teadis ta, mis teda ees ootab: pilgud, sosinad, kuulujutud. Winteril oli nimelt oma ea kohta üsna suur rinnapartii.

Noor naine tegi alati näo, et teda ei häiri see, mida teised arvavad, kuid tegelikult tegi see talle vaimselt väga palju haiget. «Teismeline on niigi raske olla, aga kui sa oled väga populaarse telesarja osaline, siis on tähelepanu sinu vastu väga suur,» sõnas Winter, kelle rinnapartii oli juba 15-aastaselt oma ea kohta üsna silmatorkav. Noor naine selgitas ajakirjale Glamour antud eksklusiivintervjuus, miks ta otsustas lasta oma rindu väiksemaks teha.

Winteri sõnul võttis ta selle otsuse vastu ise, mitte seetõttu, et teda internetis rindade tõttu narriti. «Mu nõbud olid lasknud oma rindu väiksemaks teha, seega minu otsus ei üllatanud perekonnas kedagi,» rääkis ta. «Ma tegin seda eelkõige enda pärast. Seda on raske sõnadesse panna, kui õige tunne mul nüüd on.»

Ariel Winter nägi üritustel alati väga enesekindel välja ja tundus, et ta on oma kehaga rahul. Tegelikult tunnistab noor naine, et ta polnud sugugi rahul. «Internet on üks karm koht. Näiteks ma postitasin sotsiaalmeediasse foto endast, millega olin väga rahul, aga leidus sadu inimesi, kes kommenteerisid, et ma olen paks ja näen rõve välja. Punasel vaibal olles tuletasin endale meelde, et pean end näitama võimalikult heast küljest ja jätma mulje, et olen tugev. Ma olen näitlejanna, ma oskan teeselda, aga sisimas ei olnud ma üldse õnnelik,» lausus Winter.

AP
AP Foto: Richard Shotwell/AP

Noor naine on silma jäänud sellega, et armastab kanda palju liibuvaid kleite, mis rõhutavad figuuri. Kas tal oli ürituste jaoks keeruline kleite leida? «Väga keeruline,» tunnistas Winter. «Vähesed kleidid olid sellised, mis minuealisele sobisid. Sageli kommenteeriti, et minu kleidid olid liiga täiskasvanulikud ja ma saan sellest aru. Ma ei tahtnud alati neid kleite valida, aga mul polnud eriti valikuvõimalust.»

Kui sageli ta ise luges seda, mida tema kohta eri väljaannetes kirjutati? Sageli mainiti artiklites ka seda, et neiul on suured rinnad ja see ärritas teda väga. Winteri sõnul tekkis ühel hetkel olukord, kui mõned inimesed tundsid ta ära tänu sellele, et olid lugenud tema rinnapartii kohta, mitte näinud «Moodsat perekonda».

Lisaks tähelepanule häiris Winterit ka see, et suurte rindade tõttu esines tal pidevalt seljaprobleeme. «Vahepeal polnud ma võimeline täiesti sirgelt seisma. Mul oli nii valus, et ma ei suutnud enam seda taluda. Mu kael valutas ja selgrooga oli probleeme. Ma olin oma arstiga pikalt arutanud rinnavähendusoperatsioonile minekut ja kui ma lõpuks ütlesin talle, et teen selle ära, siis ta ütles, et mu selg on mulle väga tänulik.»

SIPA
SIPA Foto: Birdie Thompson/AdMedia/SIPA/Birdie Thompson/AdMedia/SIPA

Kas talle tekitas muret ka see, et suurte rindade tõttu ei saa ta mõnda rolli mängida? «Rinnad mõjutasid seda, et ma ei saanud enam väga noori tegelasi mängida. Suurte rindade tõttu polnud kuigi usutav see, et mu tegelaskuju on 12, 13 või 14. Suured rinnad muudavad välimuse täiskasvanulikumaks ja see tekitas kohati probleeme,» sõnas ta.

Winteri sõnul tuli ka «Moodsat perekonda» filmides pidevalt tema rindu rõivaste abil varjata. Noore naise sõnul oli ta mõistev ja teadis, miks seda tehakse, samas tunnistas ta, et igapäevaselt oli seda raske teha. 

Kas inimesed suhtuvad temasse pärast operatsioonil käimist teisiti? Winteri sõnul on suurimaks muutuseks olnud see, et talle on hakatud rohkem silma vaatama. Samuti ei küsita temalt enam seda, kas tal on kunstrinnad (seda küsimust esitati talle juba 14-aastaselt).

Reuters
Reuters Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

«Ma tunnen end väga hästi. Taastusin operatsioonist väga kiirelt ja see on väga kergendav, et mul pole enam nii suuri rindasid,» ütles Winter, kelle rinnaümbermõõtu vähendati kahe korvisuuruse võrra. «Ma ei oska kirjeldada seda tunnet, mis mind pärast operatsiooni valdas. Ma käisin poes rõivaid valimas ja neid selga proovides hakkasin nutma. Ma olin nii õnnelik ja elevil. Olen kui uus inimene ja tunnen, et nüüd on kõik õigesti.»

Meedias on viimasel ajal juttu olnud ka sellest, et Winteril pole kuigi hea suhe oma emaga. Intervjuu andmise hetkeks oli noor naine kodust välja kolinud ega suhelnud enam emaga üldse. Küsimusele, kas ema oli teadlik tema otsusest operatsioonile minna, vastas Winter, et ema saab sellest teada alles siis, kui loeb seda intervjuud. «Ma tunnen end praeguses elukohas väga hästi ja mind ümbritsevad inimesed, kes tõesti armastavad ja toetavad mind. Rohkemat ma ei vajagi,» ütles ta selle teema lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles