Kuidas mustikaid õigesti külmutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mustikahooaeg on kätte jõudnud ja kui soovid süüa neid antioksüdantide poolest rikkalikke marju ka muul ajal, tasuks panna korralik kogus mustikaid jääkappi. 

Loomulikult on võimalik talvel soetada ka jääs mustikaid poest, aga üldiselt on need üsna kallid ja neil pole õiget mustikamaitset. Seega kõige mõistlikum on ise hoolitseda selle eest, et saaksid sügisel valmistada maitsvat mustikasmuutit ja talvel üllatada perekonda mustikamuffinitega, soovitab Huff Post.

Kui siiani oled mustikad lihtsalt puhtaks pesnud ja kilekotis jääkappi visanud, siis ilmselt pole tulemus olnud kuigi hea. Sellisel kujul kipuvad mustikad kokku kleepuma ja võivad muutuda ebameeldivalt kõvaks. 

Mustikate külmutamiseks tasub teada paari head nippi. Järgnevalt on toodud õpetus, kuidas tuleks mustikaid õigesti külmutada:

1) pane mustikad sõelale ja loputa korralikult;

2) vala mustikad majapidamispaberile ja lase täielikult ära kuivada. See on väga oluline samm, sest mustikad peavad enne külmutamist olema täiesti kuivad;

3) kata suurem plaat (kui võimalik, kasuta ahjuplaati) küpsetuspaberiga ja vala kuivad mustikad paberile;

4) aseta plaat vähemalt kolmeks tunniks jääkappi (võid hoida neid seal kuni 24 tundi);

5) pane külmunud mustikad külmakindlasse karpi või kilekotti ja pista uuesti jääkappi. Sellisel kujul säilivad mustikad kuni aasta.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles