Uuring: sage selfide tegemine võib viia lahkuminekuni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhetes ei tohiks olla liiga enesekeskne ning alati peaks arvesse võtma teise inimese tundeid ja arvamust, aga kas niivõrd tavaline asi, nagu seda on selfide tegemine, võib nurjata armusuhteid?

Selle aasta juunis lõppes uuring, millest selgus, et eneseimetlus, mis tihtipeale väljendub selfide tegemises, võib tõesti viia lahkuminekuni. Kui ühel partneritest on n-ö nartsissistlikud kalduvused, võib see saada suhtele saatuslikuks, isegi juhul, kui teine partner oli enne suhte loomist või abiellumist neist kalduvustest täiesti teadlik, vahendab Brit.co.

Uuringus osales 146 abielupaari, keda analüüsiti kuus korda nelja abieluaasta jooksul. Alguses jälgisid teadlased mõlema partneri eneseimetlust, seejärel analüüsiti partneritevahelist dünaamikat ja seda, kuidas nende suhe/abielu aja jooksul arenes. Tähelepanu pöörati sellele, kas naine või mees on enesekeskne ja millist rolli mängivad suhtes soopõhised või ühiskondlikud normid. 

Selgus, et neis suhetes, kus naised olid enesekesksemad kui mehed, langes rahulolu suhte üle aja jooksul märgatavalt. Üllataval kombel ei täheldatud sarnast langust paarisuhetes, kus mehed olid enesekesksemad. 

Teadlaste hinnangul ei pruugi eneseimetlus viia kiire lahutuseni, pigem kurnab see suhtes olevaid inimesi aja jooksul järk-järgult. See on kahtlemata halb uudis Kim Kardashianile, keda nimetatakse lausa selfikuningannaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles