Ingrid Peek: minu ja jooga suhe on kirglik ja heitlik afäär

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Peek.
Ingrid Peek. Foto: SCANPIX

Raadio 2 lõunaprogrammi ja igapühapäevast müstikaradade audirännakut «Hallo, Kosmos!» juhtiv Ingrid Peek (32) õppis Indias jooga-ashramis pea peal seisma ja rahulikult eluga leppima, kirjutab Anne & Stiil oktoobrinumbris.

Ta peatus ligi kuu aega Neyyar Damis Sivananda ashramis, et teha intensiivselt joogat ning ennast pärast eraelulisi läbielamisi ja emotsionaalset laialivalgumist taas «kokku pakkida».

«Minu ja jooga suhe on kirglik ja heitlik afäär. Me kohtume, lõkkele lööb intensiivne arm ja ma tõusen oma olemise kerguse tippu, siis tuleb midagi meie vahele (enamasti minu elukorralduslik võimetus), suhe jääb soiku, hangub, mu sisemus tõmbub kokku ja ma justkui kängun, igatsen - kuni ajani, mil ma taas ta jalge ette abi ja armastuse järele rooman, ning kõik algab uuesti. Unistan sellest, et minu ja jooga suhe jõuaks stabiilse kooselu faasi ning suured intensiivsed doosid jaotuksid ühtlaselt, et koos rahulikult edasi sammuda. Tasakaal, seda otsin endast,» rääkis Peek oma harrastusest.

Naine kaifis enda sõnul ashramis olles, kuidas neli tundi joogat päevas ta ihu ja hinge muutsid: «(taas) tekkis kergus, liikuvus, painduvus, kehaline ja vaimne rahu, tasakaal suurenes, tervis paranes pahinal». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles