Mida peaksid 20ndates eluaastates naised teadma naha enneaegse vananemise kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi 20. eluaastates naiste nahk näeb hea välja, siis tuleb mõelda tuleviku peale ja silmas pidada teatuid soovitusi, et vältida enneaegset vananemist.

Mida peaksid 20. eluaastates naised oma naha ja enneaegse vananemise kohta teadma? Cosmpolitan.com jagab nõu:

1. Päikeselised päevad võivad kätte maksta

Kui sa armastad 20. eluaastates palju päevitada, siis 20 aasta pärast klassikokkutulekul näed välja kümme aastat vanem kui need, kes kaitsesid ennast päikese eest paremini. Lisaks võib see tekitada ebaühtlaseid pigmendilaike ja nahavähki. Kasuta päikeseliste päevadega vähemalt SPF 30 kaitsefaktoriga päikesekreemi.

2. Solaariumid ei ole ohutumad kui päike

Solaariumites on palju rohkem UVA- ja UVB-kiiri kui tavalisel päikesel. Kui oled käinud ainult ühe korra solaariumis, siis on nahavähi risk juba suurenenud lausa 20 protsenti! Iga järgnev kord suurendab seda kaks protsenti, kirjutab British Medical Journal.

3. Suitsetamine põhjustab naha enneaegset vananemist

Suitsetamine takistab kollageeni loomist ja see võib põhjustada enneaegseid kortse ja vananemist. Lisaks võib suitsetamine tekitada veepuudust, mis samuti mõjub naha välimusele halvasti.

4. Akne on normaalne

Vistrikud nahal on küll väga ebameeldivad, aga need esinevad 20. eluaastates kaheksal naisel kümnest. Nende vältimiseks on kindlasti vaja enne magamaminekut meik eemaldada ja päeval oma nägu piisavalt niisutada.

5. Oluline on nahka koorida

Koorimine on võti puhta ja särava naha jaoks. Surnud naharakkude eemaldamiseks on oluline aeg-ajalt oma nahka spetsiaalse vahendiga koorida. Kuid samas ei tohi seda teha liiga tihti – korrast nädalas täiesti piisab.

6. Alkohol kuivatab nahka

Kui jood liiga palju alkoholi, siis su nahk kuivab ja näed selle pärast palju vanem välja, kui tegelikult oled. Naha ilusana hoidmiseks joo klaas vett peale igat alkohoolset jooki. Nii väldid naha kuivamist ja saad ikkagi pidudest osa võtta.

7. Magamine on püha

Unepuuduse tõttu võid näha palju vanem välja, kui tegelikult oled. Uni on vajalik naha taastumiseks ja selle pärast on oluline magada iga öö vähemalt 7-8 tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles