Mida tasuks kindlasti teada enne juuste värvimist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgia May Jagger.
Georgia May Jagger. Foto: Instagram/Instagram

Iga naine ilmselt teab, et juuste värvimine kahjustab kiharaid. Mida tasuks aga arvesse võtta enne, kui otsustad oma juukseid värvida?

Marie Claire uuris juuksur Laura Estroffilt, millele võiks enne juuste värvimist mõelda.

1. Sa võid olla juuksevärvi suhtes allergiline ja see võib ilmneda alles pärast juuksuri juures käimist

Estroffi sõnul võib üleöö ilmneda, et inimene on juuksevärvi suhtes tundlik või lausa allergiline. Ta lisas, et õnneks arendavad paljud tuntud ilufirmad hetkel juuksevärve, mida saaksid kasutada ka need, kes on juuksevärvi suhtes tundlikud. Estroff soovitas 48 tundi enne värvimist juuksuri juures käia ja lasta tal teha paar katset, et näha, kas juuksevärv kutsub allergilise reaktsiooni esile või mitte.

2. Juuksur saab värvimise käigus nii mõndagi teha, et juuste kvaliteeti parandada

Usalda oma juuksurit, tema teab täpselt, millised protseduurid mõjuvad juustele hästi ja millised mitte. Värvimine võib juustele üsna karmilt mõjuda, seetõttu tasuks eelnevalt juuksuriga arutada, mida võiks teha, et juuksevärv su kiharaid päris ära ei rikuks.

3. Soovid vikerkaarevärvi juukseid? Pöördu kindlasti juuksuri poole

Estroff ütles, et paljud naised teevad juuksevärvi valides selle vea, et nad ei arvesta oma nahatooni. See kehtib ka sel juhul, kui naine soovib juuksed värvida mõnda ekstreemsemat tooni, näiteks vikerkaarevärvi. Estroff soovitab alati juuksuriga läbi arutada, millist värvitooni sa eelistad, kuna juuksur oskab soovitada täpselt selliseid värve, mis sobiksid kõige paremini just sinu nahatooniga. «Kui sul on heledad silmad, eelista loomulikke ja pigem heledaid juuksetoone; kui sul on tumedam jume ja tumedad silmad, kaalu tumedamat juuksetooni,» lausus Estroff. 

4. Ära värvi kunagi väga tumedaid juukseid väga heledaks

Paljud naised värvivad juukseid kodus, kuna see on soodsam kui regulaarselt ilusalongis käimine. Ent kodus värvides peaks olema ettevaatlik: kui soovid oma juuksevärvi oluliselt muuta, oleks mõistlikum ikkagi juuksuri poole pöörduda. Eriti juhul, kui tahad tumedaid juukseid heledaks värvida. Kui juukseid pole valgendatud õigesti, võib see juukseid ära rikkuda ja juuksed muutuvad oranžikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles