Uuring: lootus päästab depressioonist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressiooni sümptomeid võib teadlaste sõnul tõhusamalt ravida lootus kui tabletid.
Depressiooni sümptomeid võib teadlaste sõnul tõhusamalt ravida lootus kui tabletid. Foto: SCANPIX

Ajakirjas The Psychological Science tuli grupp teadlasi välja avaldusega, et medikamentide kõrval ravib depressiooni edukalt ka lootus.
 

USA eksperdid viisid teooria tõestamiseks läbi mitmeid uuringuid sadade depressiooni all kannatavate vabatahtlikega, vahendas geniusbeauty.com.

Autorite väitel leevendab nende meetod haiguse sümptomeid kordi tõhusamalt kui paljude kõrvalmõjudega ravimid. Lootus on nende hinnangul otseselt seotud mitmete depressiooni märkide taandumisega.

Eksperdid mõõtsid lootuse taset kahe näitaja põhjal – kontrolliti, kas inimesel oli plaan eesmärkide saavutamiseks ning tahtejõudu antud meetodi järgimiseks.

Lootuse kasvatamise tundide jooksul õppisid osalejad kindlaid oskusi – kuidas eesmärke seada, neid saavutada ja iseend motiveerida.

Teraapiaseansside tulemusel paranes haigete seisund märkimisväärselt enam kui kontrollgrupil. Teadlased plaanivad sellealaseid uuringuid ka jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles