Rinnaga toitmise nädala sõnum: avalik imetamine on sama loomulik kui söömine restoranis!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebid söövad.
Beebid söövad. Foto: Reuters

Sellel nädalal tähistatakse ülemaailmset rinnaga toitmise nädalat. Selleks puhuks andis rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee (RTEEK) välja kolm rinnaga toitmist toetavat videoklippi.  

Rahvusvaheliselt on 2015. aastal rinnaga toitmise nädal suunatud tööl käimise ja rinnaga toitmise ühildamisele. Seda seetõttu, et paljudes riikides ei ole lapsehoolduspuhkus vajalikul määral võimaldatud.

Kuna Eestis on emadel võimalik olla lastega kodus kolm esimest eluaastat, siis Eesti kontekstis on RTEEKi kampaania fookus suunatud avalikule rinnaga toitmisele üldiselt ning rõhutab imetamise vajalikkust nii beebi kui ka ema tervisele. Rinnaga toitmine on kõige loomulikum viis lapse toitmiseks.

RTEEK rõhutab, et last võiks toita ainult rinnapiimaga esimesed 6 elukuud ning imetamine võiks jätkuda koos eakohase toidu pakkumisega kuni 2.-3. eluaastani. Rinnaga toitmine paneb aluse lapse füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele tervisele ning rinnapiima ei ole võimalik asendada. Rinnaga toitmine ei pruugi alati kulgeda probleemideta. Seetõttu soovime rõhutada, et pere ja ühiskonna toetusel on kanda oluline roll selle õnnestumiseks.

Kutsume kõiki üles toetama rinnaga toitmist ning soodustama seda meie järeltulevate põlvede tervise ja heaolu nimel.

RTEEK ehk rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee on sotsiaalministeeriumi haldusalas tegutsev nõuandev organ, mis kutsuti ellu 2012. aastal eesmärgiga nõustada sotsiaalministeeriumi imikute toitmisega seotud küsimustes, osaleda imikute toitmise alaste seisukohtade kujundamisel, tutvustada avalikkusele imikute imetamisega seotud põhimõtteid ning koordineerida imikute toitmise alast teavitustööd Eestis.

RTEEK - Avalik imetamine from VideoPartner on Vimeo.

RTEEK - Vajalik rinnapiimas olemas from VideoPartner on Vimeo.

RTEEK - Isade tugi from VideoPartner on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles