Peamised viisakusreeglid, mida tuleb ilusalongis järgida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilusalongi külastamine võib paljudele mõjuda väga lõõgastavalt. Kuid oluline on järgida teatud viisakusreegleid, et mitte töötajaid ja teisi külastajaid häirida.

Kui lähed järgmine kord ilusalongi, siis veendu, et järgid neid elementaarseid viisakusreegleid, vahendab Good Housekeeping:

1) Ole oma juuksuriga/kosmeetikuga/küünetehnikuga/ripsmetehnikuga viisakas

Kohtle igat salongitöötajat austusega ja järgi peamiseid viisakusreegleid. Kui sul on mingi palve või kaebus, siis ei tohi olla ebaviisakas. Kuigi maksad sellele inimesele oma töö eest, siis peab ikkagi jääma suheldes viisakaks ja sõbralikuks.

2) Enne pediküüri minemist käi pesemas

Mõtle ise: kas tahaksid hooldada terve päev kellegi higiseid ja musti jalgu? Tõenäoliselt mitte. Soovitatav on alati enne pediküüri minemist oma jalgu koorida, et saada need võimalikult puhtaks.

3) Ära kasuta telefoni

Ilusalongi keskkond on rahulik ja kõik kliendid tahavad seal lõõgastuda. Seega ära räägi telefoniga ja vasta kõnedele hiljem. Sa pole salongis siiski üksi ning kõik inimesed väärivad seal vaikust ja rahu.

4) Pane telefon hääletu peale

Hädaolukorras on lubatud telefoniga saata sõnumeid, aga tee seda vaikselt. Pane telefon hääletu peale, et sissetulevate sõnumite ja kõnede hääl ei segaks teisi.

5) Ära räägi oma isiklikke asju

Ilusalongis võib olla küll tore oma juuksuri või kosmeetikuga juttu rääkida, aga kõikidest asjadest ei ole sobilik rääkida. Jäta detailid oma eraelu kohta enda teada. Kui oled salongis koos sõpradega, siis ei ole samuti sobilik väga isiklikke asju kõva häälega rääkida.

6) Ära laiuta

Hoia oma isiklikke asju enda läheduses ja ära jäta neid vedelema. Teised inimesed tahavad samuti istuda ja selle pärast on oluline võimalikult palju ruumi kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles