Lühikesed püksid jäävad järgmist suve ootama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Osta.ee moeblogi viskab seekord pilgu peale lühikestele pükstele. Sel suvel ei ole nendega küll suurt midagi teha, aga järgnev kirjatükk on suunatud pigem neile, kes lähevad puhkama väljapoole Eestit või on hoopis talisupleja taustaga. 

Mina ei ole kumbagi ja eelistan kanda pigem karupükse kui nappe šortse, mis eeldavad (minu puhul), et termomeeteri näit oleks vähemalt 20 kraadi juures. Veel parem kui 25. Karupüksid olid ennist muidugi ilmselge liialdus, sest neid ei tahtnud lapsepõlves keegi kanda – läksid vahetpidamata keerdu ja ajasid jalad kihelema ning olid muidu ebamugavad. Aga vähemalt oli soe. Ehk siis meie kliimas tuleb eelkõige lähtuda ilmastikuoludest, mis akna taga, mitte aga aastaajast, mis kalendris.

Siiski, lootma peab. Äkki tõesti augustikuu on see, mis sellele suvele mingigi suve tähenduse omistab ja meid mõne päikselisema ning soojema šortside-kandmise-ilmaga üllatab?

Niisiis tagasi lühikeste pükste juurde.

Mida peaks silmas pidama, kui lähed lühikesi pükse ostma?

* Osta lühikesed püksid, mis sobivad sinu figuuriga. Valik šortside osas on väga suur, nii et olenemata kehakujust või suurusest peaks iga naine just endale sobivad püksid leidma. Silmas peab pidama lühikeste pükste valikul stiili, mis sobiks keha proportsioonidega.

* Pikemad šortsid loovad illusiooni lühematest jalgadest, lühikesed jälle toimivad vastupidi – lisavad jalgadele pikkust juurde. Keskmise pikkusega naised, mida enamik meist on, leiavad endale sobiliku pikkusega lühikesed püksid, mis lõppevad reie keskosas.

* Lihtsa ja sirge joonega šortsid on hea valik. Pirntüüpi kehakujuga naine võiks vältida cargo-stiilis pükse, mis suurte taskutega tõmbavad tähelepanu reitele ja puusadele. Pigem vali mõni lõbus värv või muster, kui klassikalised šortsid on kapis juba olemas.

* Suure come back’i on teinud stiilsed ja populaarsed kõrge pihaga lühikesed püksid. Kui sul on lühem kehaosa ja suuremad rinnad, siis pole kõrge pihaga püksid sinu jaoks. Sulle on sobilikumad puusajoonel asetsevad püksid.

* Vali šortside pikkus, mis on mõistlikult lühike, samas aga mitte liiga lühike. Eelpool mainisin, et lühikesed püksid loovad illusiooni pikematest jalgadest. Samas ei tasu sellega liiale minna. Hea tava reeglid näevad ette, et šortside alumise ääre alt ei tohi midagi muud välkuda peale jalgade.

Lühikesed püksid on tänuväärne riietusese, kuid meie tänavapildis kliima tõttu mitte nii populaarsed kui mujal riikides, kus suveperiood on pikem ja kliima tunduvalt soojem. Sportlikke lühikesi pükse kasutan kõige tihedamini just trennisaalis või suvel õues sportides. Nii-öelda viisakamad püksid on mõnusaks vahelduseks pliiatsseelikule kontorisse. Lisades ülaosas triiksärgi ja jaki, saad kerge vaevaga formaalsema väljanägemise.

Kõige mugavamaks on osutunud šortsid reisil. Enamasti on reisisihtpunktid tunduvalt soojema kliimaga kui meil ning seal on lühikesed püksid pea asendamatud. Nendega on mõnus nii matkata kui ka õhtul promenaadil promeneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles