Seksiorjaks sattunud Eesti neiu: mind uimastati ja piinati

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ta astus 18-aastase neiuna Tallinnas Londoni lennukile, et suurlinnakontoris sekretärina tööd alustada, kuid leidis end mitu kuud kestnud alandusi ja õudusi täis vangistusest seksiorjana Londoni äärelinnabordellis.

Eesti naine rääkis kohalikus ajalehes Croydon Guardian, et talle tehti ajupesu, teda uimastati ja piinati elektriga ning 30 naelast ehk ligi 500 kroonist alanud tasu eest, millest naisele ei pudenenud pennigi, sunniti teda klientidega vahekorras olema kuni üheksa korda päevas ja täitma kõiki nende soove, vahendab Õhtuleht.

Croydon Guardian kirjutab, et pärast seda, kui kohalik politsei inimkaubanduse vastu võitlejate vihje peale korraldatud haarangus neiu vabastas, ei julgenud ta enda vangistajate vastu kohtus tunnistusi anda ja nood vabastati.

Kui ta aga avastas kuus kuud pärast Eestisse naasmist, et tema alastipilte kasutatakse uue bordelli reklaamis, muutis ta meelt - praegu on ta Inglismaal, kohtuasi avatakse uuesti ning naine saab abi spetsialistidelt.

Tänavu juunis avaldas USA välisministeerium raporti, mille järgi on Eesti üks riikidest maailmas, mis on inimkaubanduse nii-öelda algpunktiks - raporti järgi võib Eesti naisi inimkaubanduse tulemusena leida seksiärides Soomes, Hollandis, Inglismaal, Itaalias ja ka Eestis endas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles