Olulised põhjused, miks kaugsuhe annab paaridele eelise

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik kaugsuhtes olnud inimesed teavad, et see on raske, ja paljudel ei ole see kaua kestnud. Kuid siiski tasub sellele võimalus anda, sest selline suhe on teatud põhjustel ka hea.

Palju on räägitud, et kaugsuhted ei pea enamasti kaua vastu ja pikka tulevikku nendest ei tasu loota. Kuid hiljutisest Queensi ülikooli uuringust selgus, et kaugsuhtel on ka eeliseid, millest väga palju ei räägita, vahendab Yourtango. Uuringusse kaasati 474 naist ja 243 meest, kes olid kaugsuhtes, ning 314 naist ja 111 meest, kes olid tavalises suhtes. Kaugsuhtes olevad paarid tõid välja mitmeid eeliseid, mis sellise suhtevormiga kaasnevad:

1) Parem suhtlus

Kaugsuhtes olevad paarid võtavad teineteisega telefoni või arvuti teel keskmiselt kolm-neli korda päevas ühendust. Igapäevane videokõne Skype'is võib mõjuda suhtele väga hästi ja tugevdab nendevahelist sidet. Tavalises suhtes olevatel paaridel on suhtlemisega tihti rohkem probleeme.

2) Tähendusrikkam side

Kaugsuhtes olevad paarid jagavad teineteisega rohkem sügavaid mõtteid ja tundeid kui tavalises suhtes olevad paarid. Kui partnerid ei näe üksteist nii tihti, siis on igasugune suhtlus eriline ja seda väärtustatakse täielikult.

3) Kaugus tekitab seksuaalset iha

Kaugsuhtes olevad paarid viibivad teineteisest eemal ja see hoiab kirge üleval. Tänu sellele on seksuaalne iha partnerite vahel alati olemas. Isegi kui nad ei näe nii tihti, siis alati on võimalus teha virtuaalseksi ja ennast ise rahuldada.

4) Sa väärtustad oma partnerit rohkem

Kui oled suhtes inimesega, kes elab sinust eemal, siis päriselus kokku saades veedate tõelist kvaliteetaega. Teil ei teki rutiin ning väärtustate teineteist täielikult. Koos veedetud aeg on teie jaoks kõige olulisem ja oskate seda hinnata.

5) Partnerid on teineteisele rohkem pühendunud

Kaugsuhtes olevad paarid on leplikumad, nad aktsepteerivad oma partneri nõrkuseid ja üritavad suhet pidevalt paremaks muuta. Isegi kui 30 protsenti kaugsuhtes olevatest inimestest nägid oma partnerit kõigest 1–3 korda kuus, siis pühenduvad nad oma suhtele täielikult ja on oma partneriga väga lähedased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles