Miks tasub enne lapse saamist võtta omale lemmikloom?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuringust selgus, et paarid lükkavad aina rohkem laste saamist edasi ja võtavad selle asemel omale ühise lemmiklooma. Miks see nii on?

Female First toob välja kümme põhjust, miks võtavad paarid enne laste saamist omale lemmiklooma:

1) Lemmikloomad jäävad igavesti sinu juurde – nad ei lahku kunagi teie pesast ning jäävad truuks kaaslaseks oma elu lõpuni.

2) Nad ei vaidle vastu – koerad võivad küll haukuda ja kassid näuguda, kuid sa ei saa nende keelest aru ning nad ei ütle sulle midagi halba.

3) Nad ei tujutse – lemmikloomad on enamikest päevadest rõõmsad, kui nad just haiged ei ole. Neil on alati hea meel sind näha ja tervitavad rõõmuga, kui koju tuled.

4) Koerad hoiavad sind vormis – kui teismelised veedaksid hea meelega terve päeva voodis, siis koerad vajavad jalutamist ja pead nende pärast välja minema. See mõjub väga hästi sinu füüsilisele vormile.

5) Puhkused maksavad vähem – alati on võimalus lemmikloom puhkusele kaasa võtta, kui lähete autoga reisile. Lemmikloomadele ei kulu palju raha ja nad ei ole nii nõudlikud kui lapsed.

6) Naiste keha jääb samasuguseks – lemmiklooma võtmine ei tähenda naisele suuri kehalisi muutuseid – sa ei võta kaalust juurde ja sellest ei jää venitusarme nagu rasedusega.

7) Töölt ei pea eemal olema – lemmiklooma võttes ei ole vaja töölt pikka aega eemal viibida, nagu pärast lapse saamist. See ei mõju sinu karjäärile kuidagi halvasti.

8) See annab hea kogemuse – ühise lemmiklooma pidamine annab teile võimaluse perekonda mängida ning annab hea kogemuse enne lapse saamist. Kui te saate hakkama kutsika kantseldamisega, siis tulete ka lapsega kindlasti toime.

9) See maksab vähem – enne lapse saamist on soovituslik olla majanduslikult väga kindlustatud ja lapsed vajavad palju tarbeesemeid. Ka lemmikloomad vajavad toitu, juua ja hoolitsemist, kuid siiski nõuavad nad tunduvalt vähem kui lapsed.

10) See õpetab teistega arvestama – kui varem mõtlesite ainult enda vajadustele, siis nüüd on vaja arvestada ka lemmikloomaga. Tänu sellele olete valmis oma elu ümber korraldama siis, kui peaksite lapse saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles