Naiste kõige veidramad trikid, kuidas panna juuksed kiiremini kasvama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsirong
Patsirong Foto: SCANPIX

Mõned naised ei suuda kuidagi oodata, et juuksed välja kasvaks, ja on nõus proovima äärmuslikke meetodeid. Kes otsib, see leiab ka lahenduse.

Daily Mail uuris ekspertidelt, milliseid võtteid naised juuste kasvu kiirendamiseks kasutavad. Kui palju neist nippidest ka päriselt abi on, saab igaüks ise järele proovida. 

Pea alaspidi rippumine. Selle meetodi eesmärk on suurendada peanaha verevarustust. Nii saavutavad karvanääpsud maksimaalse võimsuse, mis turgutab karvakasvu. Õpetuse järgi tuleks pea alaspidi hoida nädala aja jooksul iga päev mõni minut. See meetod on küll populaarne, kuid toime on kaheldav.

Vannimütsi kandmine. Selle õpetuse järgi tules juuksed mässida kas toidukilesse või panna pähe vannimüts ja hoida seda peas nii palju kui võimalik, soovitavalt kogu ööks. Idee järgi peaks kile alla kogunev soojus kiirendama rasu teket, mis soodustab juuste kasvu. Mõned naised panevad enne juuste kile alla pakkimist pähe ka õli, mis juukseid sügavuti niisutab. Kui juuksed ei kasvagi selle nipiga kiiremini, siis on need vähemalt pärast pesu pehmed ja läikivad.

Kalamaksaõli. Kalamaksaõlis sisalduvad oomega-3-rasvhapped teevad juuksekarva tugevamaks ja õli peaks mõjuma hästi ka peanahale. Selle nipi suurimaks miinuseks on lõhn, millest võib olla raske lahti saada…

Sõrmeotste massaaž. Väidetavalt tuleks iga päev oma sõrmeküüsi mudida 5–20 minutit või rohkemgi, et juuksed hakkaks kiiremini kasvama. Teaduslikku tõestust sellele ei ole, aga naiste sõnul on küüntes närvilõpmed, mis on otseselt seotud peanahaga. Kui neid stimuleerida, peaks see peanahas tunda olema. 

Cayenne’i pipar. Üha populaarsem on õpetus, mille järgi tuleb segada Cayenne’i pipar õliga, et siis see segu omale pähe määrida. Kipitus peaks suurendama peanaha verevarustust ja stimuleerima juuksekasvu.

Munavalgemask. Teadupoolest aitab munavalge juukseid läikivamaks muuta ja kui juuksed on tervemad, kasvavad need ka kiiremini.

Veejoomine. Korralik veejoomine aitab tervist hoida ja parandab enesetunnet. Kui sul õnnestub iga päev oma 8 klaasi vedelikke ära juua, püsivad ka juuksed tervemad ja nende kasv ei jää aeglasemaks. 

Föönitamise ja sirgendamise vältimine. Alati kui vähegi võimalik, lase oma juustel puhata ja väldi nende kuumtöötlemist. Kuumus teeb juuksed nõrgaks ja hapraks.

Vaheta puuvillast padjapüür siidipüüri vastu. Puuvill põhjustab hõõrdumist, mis teeb juuksekarva nõrgaks ja soodustab selle väljalangemist. Kui ostad siidist padjapüüri, siis näed, et hommikul ei vedele sellel nii palju lahtiseid juuksekarvu.

Peanaha massaaž. Peamassaaži võid vabalt teha ise, kui pead pesed. Selleks tuleb vaid umbes minut aega pead masseerida. Nii stimuleerid karvanääpse, mis aitab juustel kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles