Toidud, mis teevad imesid nii tervise kui ka välimusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui ostad poest õigeid toiduaineid, siis lisaks heale tervisele saad nendega ka oma välimuse eest hoolitseda. 

Nahaarst Debra Wattenberg annab Woman's Day'le nõu, kuidas saab tervislikke toiduaineid kasutada ka naha eest hoolitsemiseks.

Avokaado

Ameerika südameliidu ajakiri viis läbi uuringu, kus selgus, et kui ülekaalulised inimesed sõid ühe avokaado päevas, siis nende halva kolesterooli tase langes tunduvalt. Lisaks sisaldab see 13 g kiudaineid, mis tekitavad täiskõhutunde.

Tervise heaks: võta veerand avokaadot, peotäis spinatilehti, pool banaani, 180 ml magustamata mandlipiima, 2 dl külmutatud marju ja purusta need blenderis. Joo seda tervislikuks vahepalaks.

Dr. Wattenberg räägib, et avokaado sisaldab palju valku, oomega-3 rasvhappeid ning A- ja D-vitamiini, tänu millele sobib see ideaalselt naha niisutamiseks.

Naha jaoks: võta pool avokaadot, 1 supilusikatäis mett ja 2 teelusikatäit oliiviõli ning purusta need blenderis. Kanna segu kuivale nahale, hoia 5-10 minutit peal ning seejärel loputa.

Foto: SCANPIX

Kaerahelbed

Kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid, mis aeglustavad suhkru omandamist ning hoiab veresuhkru taset kontrolli all.

Tervise heaks: võta 180 ml piima, 100 ml kaerahelbeid, pool supilusikatäit chia-seemneid, pool küpset viilutatud banaani ja veerand teelusikatäit vaniljeekstrakti ning pane need kaanega karpi. Sulge ja raputa, pane ööseks külma ja söö hommikul.

Dr. Wattenberg räägib, et tänu E-vitamiinile võivad kaerahelbed leevendada sügelust ja silendada karedat nahka.

Naha jaoks: võta 60 ml kaerahelbeid, 2 supilusikatäit kuuma vett, 1 teelusikatäis mett, 1 teelusikatäis oliiviõli ja 1 teelusikatäis pruuni suhkrut ning sega need kokku pastaks. Kanna see õrnalt nahale, oota 5-10 minutit ja pese maha. Seda võib kasutada igal pool naha peal.

Foto: SCANPIX

Greip

Greip sisaldab palju kaaliumi, mis aitab vähendada veepuudust ja puhitustunnet.

Tervise heaks: Koori pool greipi ja tee see kahvliga katki.  Haki paar piparmündilehte ja sega greibiga. Lõõgastu ja söö seda tervislikku vahepala.

Dr. Wattenberg räägib, et greip sisaldab sidrunhapet, millega saab hästi nahka koorida ja poore puhastada. Lisaks on selles palju C-vitamiini, mis aitab leevendada nahakahjustusi.

Naha jaoks: löö üks munavalge vahtu, lisa sellele 2 teelusikatäit värsket greibimahla ja 2 teelusikatäit hapukoort. Tupsuta see nahale, lase kümme minutit mõjuda ja seejärel loputa põhjalikult.

Foto: SCANPIX

Sidrun

Sidrun on hea puuvili, millega toite ja jooke ilma lisakaloriteta maitsestada. Näiteks tasub seda lisada vee sisse, et maitset paremaks muuta. Lisaks mõjub selle söömine väga hästi tervisele, sest sisaldab palju C-vitamiini, mis kaitseb erinevate haiguste eest.

Tervise heaks: sega 100 ml Kreeka jogurtit 1 supilusikatäie värske sidrunimahla ja 0,25 teelusikatäie tilliga. Nii saad maitsva dipikastme, millega köögivilju süüa.

Dr. Wattenberg räägib, et sidrunit kasutatakse nahahoolduses palju. See sisaldab palju antioksüdante ja on antibakteriaalse toimega.

Naha jaoks: sega kaks supilusikatäit hapukoort kahe supilusikatäie mee ja ühe supilusikatäie sidrunimahlaga. Pane nahale ja hoia seda 10-15 minutit peal, seejärel loputa sooja veega maha.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles