Sidruni-koorejogurti kreem matchaga

Sidruni-koorejogurti kreem matchaga

FOTO: Kätrin Karu

Toitumisspetsialist Kätrin Karu pakub välja laktoosivaba retsepti neile, kes ei tahaks piimatoodetest täielikult loobuda. 

Isegi kui laktoositalumatus leiab kinnitust, ei pea sellepärast piimatoodetest loobuma. Enamikel juhtudel piisab, kui jälgida, mida süüa. Suurem osa laktoositalumatusega inimestest saab väikeses koguses süüa hapendatud piimatooteid, kus laktoos on juba hapnemise käigus lagundatud glükoosiks ja galaktoosiks. Lisaks on müügil laias valikus laktoosivabasid piimatooteid, mida probleemide korral kindluse mõttes eelistada tasub.

Sidruni-koorejogurti kreem matchaga

Kolmele-neljale

  • 1 tops sidrunijogurtit
  • ½ tl matcha pulbrit
  • 1 avokaado 

Püreeri avokaado koos 2 supilusika jogurti ja matcha pulbriga ühtlaselt kreemjaks. Lisa ülejäänud jogurt ja sega hoolikalt. Toitev ja põneva maitsenüansiga magustoit ongi valmis! Kreemi sisse sobib uputada ka üks laktoosivaba vaniljejäätise pall või värskeid marju.

Tagasi üles