Laktoosivaba retsept: quesadilla toorjuustuga

, toitumisekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quesadilla toorjuustuga
Quesadilla toorjuustuga Foto: Kätrin Karu

Toitumisspetsialist Kätrin Karu pakub välja laktoosivaba retsepti neile, kes ei tahaks piimatoodetest täielikult loobuda. 

Isegi kui laktoositalumatus leiab kinnitust, ei pea sellepärast piimatoodetest loobuma. Enamikel juhtudel piisab, kui jälgida, mida süüa. Suurem osa laktoositalumatusega inimestest saab väikeses koguses süüa hapendatud piimatooteid, kus laktoos on juba hapnemise käigus lagundatud glükoosiks ja galaktoosiks. Lisaks on müügil laias valikus laktoosivabasid piimatooteid, mida probleemide korral kindluse mõttes eelistada tasub.

Quesadilla toorjuustuga

Kahele 

  • 2 täisteratortillat
  • 4 sl laktoosivaba piprasegu-toorjuustu 
  • ½ sibulat, peeneks hakitud
  • ¼ paprikat, peenikeste ribadena
  • 1 suur peotäis spinatit, peedilehti või naati
  • 1 muna

Maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga.

Lisa heldelt hakitud maitserohelist (peterselli, tilli, koriandrit, tüümiani, münti, vms).

Määri mõlemad tortillad ühelt poolt toorjuustuga ja raputa peale maitseained. Sega sibul, paprika, maitseroheline, spinat (või muud lehed) munaga. Aja pann kuumaks. Pane üks tortilla pannile, vala sellele kogu segu ja kata teise tortillaga. Küpseta kaane all u 5-7 min. seejärel pöör ringi ja küpseta umbes 5 minutit teist külge. Lõika neljaks ja serveeri kohe koos värske salatiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles