Millest peaks iga iseseisev naine enne 25. eluaastat loobuma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aeg-ajalt võib internetist leida nimekirju asjadest, mida iga naine peaks teatud vanuses oskama või tegevustest, mida tuleks teatud vanuses vältida. Siin on järjekordne nimekiri – sel korral keskendume asjadele, millest tuleks juba enne 25. eluaastat loobuda.

Toome Huff Posti abiga teieni asjad, millest tuleks loobuda, et elada õnnelikumalt.

1. Ühepoolsed sõprused. Su elutempo muutub iga aastaga üha kiiremaks ja sul pole enam aega inimeste jaoks, kes on võltsid ning kelle sõprus ei paku sulle midagi. Sa võid vabalt oma Facebooki sõbralisti üle vaadata ja sealt eemaldada need, kellega pole juba ammu suhelnud või kellega suhtlemine on sinu jaoks kurnav.

2. Emotsionaalne pagas. Kas tunned, et miski nagu hoiaks sind tagasi? Et mingil põhjusel valmistab sinu jaoks raskusi uute inimestega tutvumine või sa pole veel oma endisest kallimast üle saanud?

3. Varjunimega salvestatud telefonikontaktid. Numbrid võid ju alles jätta, kuid salvesta need pärisnimedega. Mõned numbrid võid ilmselt rahumeeli ära ka kustutada. Kui see kutt, kellega te baaris kolm aastat tagasi tutvusite, pole sinuga siiamaani ühendust võtnud, siis tõenäoliselt seda ei juhtugi.

4. Mälestusesemed eksidelt. Kirjad, sõnumid, rõivaesemed või muud asjad, mille oled alles jätnud vaid selleks, et need meenutaks sulle eelmisi suhteid, tuleks välja visata. Need ei lase sul edasi liikuda ja hoiavad sind minevikus.

5. Kasutud suveniirid. Kui su kapis on terve hunnik tekiilaklaase, mis on soetatud erinevatelt reisidelt, siis need võid alles jätta. Aga kui voodi all on terve karbitäis nipsasjakesi, mis on reisidelt kaasa toodud, aga mida ei saa reaalselt kasutada, siis need võid küll ära anda või minema visata.

6. Krediitkaardivõlg. Võib-olla pole sul hetkel nii suur sissetulek, et saaksid kogu võla tervenisti ära maksta, aga ürita liikuda selles suunas, et krediitkaardivõlgadest vabaneda. Kui võlad on makstud, siis tasuks kaaluda kaardi sulgemist.

7. Negatiivsed tunded pereliikmete suhtes. Sa ei pea kõigi pereliikmetega ülihästi läbi saama, samuti ei pea sa kedagi oma elust täielikult välja jätma. Lase negatiivsetel tunnetel minna, eriti kui need on tekkinud mõne tühise asja pärast.

8. Mõte, et peaksid olema suhtes. Ära lase end häirida sellest, et vanaema uurib igal kohtumisel, kas sul on juba peigmeest ka ja millal sa pere lood. Iga inimene teeb seda erineval ajal ja mõned ei tee seda üldse. See on ainult sinu enda valik.

9. Esemed, mida oled hoidnud vaid viisakuse pärast. Vaata oma kodus ringi, kas oled mõned asjad alles hoidnud vaid sellepärast, et mõnele sõbrale või pereliikmele heameelt teha? Kui jah, siis nüüd oleks õige aeg neist loobuda. Sul pole mingit kohustust neid alles hoida. Sama kehtib esemete kohta, mille oled alles jätnud selleks, et meenutada inimesi, kes on sinu elust lahkunud.

10. Energiavampiirid. Sa ei vaja oma ellu inimesi, kellega suhtlemine on väsitav või kes teevad pidevalt sinu enesehinnangut maha. Kui sa ise oled enda ja oma eluga rahul, siis miski muu polegi tähtis.

11. «Eelmise elu» asjad. «Eelmise elu» all on mõeldud eluperioodi, millest oled juba ammu edasi liikunud. Asjad, mis sa sel ajal ostsid või omale muretsesid, ei oma sinu jaoks enam tähtsust ja sa ei kasuta neid, kuid sellest hoolimata on need sul alles. Miks?

12. Kriitika iseenda suhtes. Suurim teene, mis sa iseendale enne järgmist sünnipäeva teha saad, on see, et sa lõpetad enda kritiseerimise. Ürita leida oma elus tasakaal. Otsi tööd, mis sind motiveeriks ja samas oleks tasuv. Kui hakkad end maha tegema, peatu, hinga sügavalt sisse ja tuleta endale meelde, et sa pole seda tegelikult ära teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles