Üllatavaid viise, kuidas kasutada teed kaunima naha heaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tee on palju enamat kui kuum jook – see on tervislik keelekaste, mis mõjub hästi nahale, kehale ja juustele.

Elite Daily pani kirja mõned moodused, kuidas võiks teed ära kasutada selleks, et nahk näeks kaunim välja.

  • Must tee

Nendele, kes on harjunud hommikuti kohvi jooma, võib must tee olla vahelduseks hea alternatiiv, kuna see sisaldab ka ohtralt kofeiini. Mustale teele võib lisada piima ja suhkrut samamoodi kui kohvile.

Musta tee abil võib turgutada väsinud jalgu pärast pikka tööpäeva. Täida kauss kuuma veega ja lisa sellele paar musta tee kotikest. Lase veel tumedaks tõmbuda ja jahuta seda veidi. Leota jalgu mustas tees umbes pool tundi või rohkem, et turgutada väsinud jalgu ja vabaneda ebameeldivast lõhnast.

Must tee pakub leevendust ka päikesepõletuse korral. Kui oled pikka aega rannas mõnulenud, niisuta kõige tundlikumaid kehaosi külma musta tee kompressiga. Must tee sisaldab taimeühendeid, mis aitavad nahal kiiremini taastuda.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
  • Taimetee

Kofeiinivaba kuum tee mõjub kehale ja vaimule imehästi. Aga aju pole ainuke, mis naudib piparmündi- või kummelitee joomist. Piparmünditeed võib kasutada tõhusa aknevastase näomaskina, mis on eriti kasulik rasusele nahale. Kui sa ei taha päris teekotte oma näol hoida, otsi poest näovett ja muid ilutooteid, mis sisaldaksid piparmünti.

Teine populaarne taimetee on kummelitee ja kummel on teatavasti väga kasulik taim. Teadlaste sõnul võib kummelitee lausa naiste eluiga pikendada. Kummelitee aitab leevendada nahaärritust ja putukahammustusi. Selleks, et kummelist maksimaalselt kasu saada, lisa kummelit vanniveele ja lase kehal lõõgastuda.

  • Roheline tee

Rohelises tees pole nii palju kofeiini kui mustas, seega kohvi asemel ei tasuks seda tarbida. Kuid roheline tee sisaldab ohtralt antioksüdante, mis on kehale väga kasulikud. Toitumisnõustajad soovitavad rohelist teed juua, sest see kiirendab ainevahetust ja vähendab puhitustunnet.

Pärast unetut ööd tasuks valmistada rohelist teed ja kasutada seda kallite silmakreemide asemel. Roheline tee aitab vähendada silmade paistetust ja tumedaid silmaaluseid. Kui sul on nädalavahetusel veidi rohkem aega, lisa paar lusikatäit rohelise tee pulbrit oma näomaskile. Roheline tee paneb naha särama ja aitab näonahka turgutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles