Miks võivad lõuale tekkida ebameeldivad karvakesed ja kuidas neist vabaneda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla märkasid end peeglist vaadates paari ebameeldivat karvakest lõual, võib-olla tundsid neid seal turritamas siis, kui puudutasid korraks lõuga. Ära satu paanikasse ega arva, et sulle on tihe habe kasvamas. Asi pole sugugi nii hull.

Mida vanemaks me saame, seda rohkem võib täheldada erinevaid tumedaid ja tugevaid karvakesi, mis tekivad kehal suvalistesse kohtadesse. Kõige enam võib neid esineda lõual ja kaela piirkonnas ning esialgu võib olla tunne, et need karvakesed üritavad su elu ära rikkuda, kirjutab Glamour.

Nahaarst Dendy Engelman ütles, et see on täiesti normaalne ja tavaliselt on põhjuseks hormonaalsed muutused kehas. Üldiselt ei tasu muretseda, aga kui märkad, et karvu tuleb üha juurde, peaksid konsulteerima arstiga. 

Lõual olevate karvakestega pole teha muud, kui need välja kitkuda. Kui soovid püsivamat lahendust, võid lasta karvad laseriga eemaldada. Kui see tundub liiga kuluka ettevõtmisena, pead leppima kitkumise või vahatamisega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles