Kas märgi juukseid tohib kammida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võimalik, et oled lugenud või kuulnud soovitust, et märgi juukseid ei tohiks kammida. Kas seda tasuks uskuda või pole midagi hullu, kui tõmbad kammi või harjaga läbi märgade kiharate?

Juuksur Meri Kate O’Connor ütles, et märgade juuste kammimist tuleks vältida, kuid samas tuleks arvesse võtta ka seda, millega sa juukseid kammid, kirjutab Good Housekeeping.

«Me kasutame klientide juukseid föönitades laiade harjastega harju. Oluline on see, et laseksid ka harjal vahepeal kuivada, vastasel juhul kleepuvad harjased kokku ja siis muutub kammimine juba üsna keeruliseks,» sõnas O’Connor.

Kui kasutad kvaliteetset harja, peaks see libisema vabalt läbi juuste ega tohiks kiharate külge kinnituda. Ent paljud inimesed kasutavad harju, mille harjaste küljes on pisikesed värvilised pallikesed. Kas ka sellise harjaga tohib niiskeid juukseid kammida? O’Connor hoiatas, et juuksed võivad takerduda pallikeste ümber ja selle tulemusel võid mõned juuksekarvad peast välja tõmmata. See ei mõju juustele sugugi hästi ja seda tasuks pigem vältida.

Ent leidub ka neid, kes on kindlalt märgade juuste kammimise vastu. Meri Kate O’Connor rääkis, et paljud lokkis juustega naised väldivad märgade juuste kammimist, sest nad kardavad, et kammimine ei mõju lokkidele hästi. Kas otsustad kammida või mitte – oluline on see, et teeksid seda ettevaatlikult, sest liigne sikutamine ei mõju juustele hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles